Ispraćen poslednji voz za Bar sa Glavne željezničke stanice Beograd, bilo i suza (VIDEO)
Foto:Screenshot

Ukida se željezničko službeno mjesto "Beograd Glavna stanica"

Ispraćen poslednji voz za Bar sa Glavne željezničke stanice Beograd, bilo i suza (VIDEO)

Sinoć je ispraćen poslednji barski voz sa Glavne željezničke stanice u Beogradu. Putnici i osoblje koji decenijama odatle kreću put Crne Gore ispraćaj su doživjeli veoma emotivno a bilo je i suza.

"Za uspomenu, Glavna Željeznička stanica Beograd, 21:10, 15.6.2018. poslednja otprema voza broj 433, na relaciji Beograd- Bar", objavljeno je na Fejsbuku uz snimak ispraćaja voza uz pjesmu "A sad adio".

"Infrastruktura željeznice Srbije" najavila je juče da će od 1. jula ove godine u potpunosti obustaviti željeznički saobraćaj u Glavnoj željezničkoj stanici Beograd, kao i na pruzi Beograd Glavna stanica – Pančevački most, što je šest mjeseci ranije nego što je projektom bilo predviđeno.

To znači da se od 1. jula ukida željezničko službeno mjesto "Beograd Glavna stanica" i u potpunosti obustavlja željeznički saobraćaj na području Savskog amfiteatra, prenio je Tanjug.

Radovi na izmještanju infrastrukturnih željezničkih kapaciteta iz stanice Beograd i sa područja Savskog amfiteatra realizuju se brže od planiranog, navodi se u saopštenju "Infrastrukture željeznice Srbije".

U skladu sa tim, željezničke kompanije "Srbija voz" i "Infrastruktura željeznica Srbije" uvode novu organizaciju putničkog željezničkog saobraćaja u beogradskom čvoru.

Prema toj organizaciji, međunarodni vozovi za prevoz putnika, koji su planirani da saobraćaju između Beograda i Bara, od 16. juna polaziće iz željezničke stanice Topčider ka Crnoj Gori i iz Bara dolaziti u željezničku stanicu Topčider, prenio je RTS.

To znači da će od 16. juna iz željezničke stanice Topčider polaziti međunarodni dnevni voz za Bar u 9.21 sat, kao i večernji voz u 21.21 sat.

Međunarodni voz na relaciji Subotica–Bar–Subotica, koji kreće od 19. juna, saobraća iz željezničke stanice Subotica u 16.45 sati preko "Beograd Centra" i obratno.

Osim vozova između Srbije i Crne Gore, od 1. jula svi međunarodni vozovi saobraćaće do železničke stanice "Beograd Centar", koja će biti i polazna stanica ovih vozova u suprotnom smjeru.

Za vozove u unutrašnjem putničkom željezničkom saobraćaju, koji su do sada saobraćali preko Glavne željezničke stanice Beograd, od 1. jula polazna i dolazna stanica biće "Beograd Centar" u Prokopu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.