Remi Španije i Portugala, het trik najboljeg fudbalera svijeta
Foto:Anadolija

Remi Španije i Portugala, het trik najboljeg fudbalera svijeta

Fudbalske reprezentacije Španije i Portugala u 1. kolu grupe "B" Svjetskog prvenstva u Rusiji na stadionu "Fišt" u Sočiju remizirali su 3:3, a meč je het-trikom obilježio Portugalac Kristijano Ronaldo.

Portugal je poveo već u četvrtoj minuti golom Ronalda iz jedanaesterca.

Selekcija Španije je izjednačila u 24. minuti pogotkom Dijega Koste.

Ronaldo je na asistenciju Goncala Guedesa u 44. minuti Portugalu donio prednost od 2:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

2018061523093377234710919Web

Foto:Anadolija

Španci su uspjeli izjednačiti na 2:2 u 55. minuti golom Koste koji je pogodio nakon asistencije Sergia Busquetsa.

Samo tri minute kasnije Španija je povela sa 3:2, a strijelac je bio Naćo.

Obje ekipe su u nastavku stvarale prilike, a jednu od njih je iskoristio Ronaldo koji je golom u 88. minuti iz slobodnog udarca poravnao na 3:3, što je, kasnije će se ispostaviti, bio i konačan rezultat meča.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.