Đukanović sa potpredsjednikom EBRD-a: Prioritet izgradnja infrastrukture
Đukanović sa potpredsjednikom EBRD-a

Đukanović sa potpredsjednikom EBRD-a: Prioritet izgradnja infrastrukture

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je potpredsjednika Evropske banke za obnovu i razvoj Alana Piloa koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Potpredsjednik EBRD-a Alan Pilo je u svoje i u ime predsjednika Evropske banke Sume Čakrabartija  čestitao Đukanoviću izbor na funkciju predsjednika države, prijem Crne Gore u NATO, kao i  posvećenost integraciji u  EU i doprinos regionalnoj saradnji i stabilnosti.

Ukazujući na apsolutno povjerenje Evropske banke u Crnu Goru, Pilo je iskazao očekivanje za daljim unapređenjem saradnje u brojnim oblastima značajnim za razvoj Crne Gore i njen ekonomski napredak, saopšteno je nakon sastanka iz Đukanovićevog kabineta.

Đukanović je izrazio zadovoljstvo saradnjom i posvećenošću EBRD-a Crnoj Gori, ističući značaj prepoznavanja  razvojnih prioriteta za region i njegovu integraciju u savremene evropske tokove.

Potvrda takvog odnosa je i podrška Banke  osnovnim ciljevima Berlinskog procesa, koji predstavlja nadgradnju integraciji ZB u EU, kazao je Đukanović, ističući da je stvaranje uslova konkurentnosti i integrisane ekonomije zasnovane na principima održivog razvoja, jedan od najvažnijih ekonomskih ciljeva.

2R6A9810

Imajući u vidu preduslove za dalje snaženje investicionog i turističkog potencijala Crne Gore, sagovornici su se saglasili da su prioriteti dalje saradnje izgradnja infrastrukture radi bolje saobraćajne povezanosti, razvoj poljoprivredne proizvodnje i podrška malom i srednjem biznisu  kaže se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i direktorica EBRD-a za Zapadni Balkan Suzan Hargitaj i šef kancelarije EBRD-a za Crnu Goru Jap Sprej.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.