Kokain u barsku luku stigao sa bananama, Uprava carina objavila fotografije
Luka Bar

U toku policijsko – tužilačke aktivnosti i kriminalistička obrada

Kokain u barsku luku stigao sa bananama, Uprava carina objavila fotografije

Službenici Uprave carina Crne Gore pronašli su u Luci Bar 32 kilograma kokaina koji je, u kontejnerima s bananama, stigao iz Ekvadora.

U saopštenju Uprave carina navodi se da su njihovi službenici pronašli 32 pakovanja s praškastom materijom bijele boje za koju se osnovano sumnja da je opojna droga kokain. 

GetImage

Navodi se da su službenici Uprave carina u četvrtak, analizom rizika, odredili za pregled dva kontejnera s bananama koja su iz Ekvadora, preko Malte, stigla u Luku Bar. 

2

Kako su kazali iz Uprave carina, njihovi službenici su pregledom, uz upotrebu skenera, u jednom kontejneru uočili nepravilnosti. 

3

Prema njihovim riječima, u dijelu kontejnera namijenjenom za hlađenje, uočena je sjenka čija boja je ukazivala na postojanje materije organskog porijekla. 

"Carinski službenici su, potom, pristupili fizičkoj kontroli i otkrili sumnjivu materiju za koju se osnovano sumnja da je opojna droga kokain u količini 32 pakovanja od po kilogram", kaže se u saopštenju. 

Navodi se da su po nalogu nadležnog tužioca "lice i droga predati su službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova na dalje postupanje".

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge sprovode kriminalističku obradu u predmetu koji se odnosi na zaplenu 38,8 kilograma kokaina a koji su sinoć u kontejneru u Luci Bar otkrili službenici Uprave carina.

"Policijski službenici su do sada uzeli izjave od više lica. U koordinaciji sa nadležnim tužiocem policijski službenici sprovode dalje policijsko – tužilačke aktivnosti u ovom predmetu, usmjerene na identifikovanje lica koja su uputila pošiljku sa kokainom, kao i lica koja je trebalo da je preuzmu radi daljeg neovlašćenog stavljanja u promet.

Službenici Uprave policije će dalje aktivnosti, osim sa drugim nadležnim organima na našoj teritoriji, preduzimati i u saradnji sa bezbjednosnim službama drugih država", saopšteno je iz MUP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.