Foto: Privatna arhiva

Mekić najbolji igrač, Alić strijelac turnira

"Pruška-restoran Centar" šampion Betis Biznis lige

Fudbaleri ekipe "Pruška - restoran Centar" nastavljaju da osvajaju sve što se može osvojiti.

Nakon uspjeha na turniru Ljetnje lige Brodarevo kao i Memorijalnog turnira Momo-Šaban-Vaso, osvojili su prvo mjesto i na takmičenju u mini fudbalu koje od septembra prošle godine organizuje Betis Biznis liga.

Oni su u finalnoj utakmici savladali ekipu Cop Co Pekara 6 rezultatom 5:3.

Dugogodišnji kapiten ekipe "Pruška - restoran Centar" Admir Čiki Mekić proglašen je za najboljeg igrača Betis Biznis lige. U razgovoru za Kodex kaže da je ta nagrada zapravo zasluga cijele ekipe.

"Iz utakmice u utakmicu smo bili sve bolji, pokazali smo kvalitet i zasluženo trijumfovali. Nastavljamo sa napornim radom i treninzima, jer nas u skorije vrijeme očekuju brojna takmičenja" istakao je Mekić.

On se u ime ekipe zahvalio sponzoru restoranu Centar na podrsci.

Sa 4 gola u finalnoj utakmici, najbolji strijelac Betis Biznis lige bio je Kemal Alić, koji je svojim sposobnostima pokazao o kakvom se golgeteru radi  kao i da su nagrade i priznanja koja je osvojio na prethodnim takmičenjima opravdana.

"Dvije najbolje ekipe našle su se u finalu i uz malo sreće, uspjeli smo da osvojimo željeni trofej", kazao je Alić za Kodex.

Što se tiče velikog broja postignutih golova, Alić ih je poklonio svojim saigračima.

foto

Foto: Privatna arhiva

"Najvećim dijelom ovo je njihova zasluga, i zato ih poklanjam njima", skromno odgovara strijelac koji je postigao 85 golova na 3 takmičenja.

Jovana Rondović, direktor Betis lige, kaže je da je liga protekla na jednom visokom nivou, te da je viđeno mnogo lijepih utakmica i golova.

"Prvo mjesto zasluženo je pripalo ekipi "Pruška - restoran Centar". Nadamo se da će ova liga narednih godina biti masovnija i da će postati tradicija jer je ovo bilo potrebno Bijelom Polju", kazala je ona.

Golman ekipe " Cop Co pekara 6" Jasmin Pućurica, proglašen je za najboljeg golmana Betis Biznis lige.

"Dali smo maksimum u finalu, ali se nije mogao izbjeći poraz. Čestitam ekipi " Pruška - restoran Centar" na zasluženoj pobjedi", kazao je Pućurica za Kodex.

Ekipa "Pruška - restoran Centar" boriće se za prvaka Crne Gore, a nakon toga slijedi Liga šampiona u Sloveniji. 

Nadamo se da će pobjednička ekipa svoj grad uspješno predstavljati na međunarodnom takmičenju i svoje sugrađane i navijače obradovati postignutim rezultatima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.