DF o Planu Demokrata i URA-e: Naloženo im da se vrate u parlament
Milutin Đukanović

DF o Planu Demokrata i URA-e: Naloženo im da se vrate u parlament

Iz Plana za prevazilaženje krize Demokrata i Građanskog pokreta URA, prepoznaje se da je tim partijama naloženo da se vrate u parlament, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF).

 "Koliko smo mogli da zaključimo iz onoga što se pojavilo u medijima, u planu su neki razgovori Demokrata i URA-e sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), uz pomoć međunarodnog faktora", kazao je šef poslaničkog kluba DF, Milutin Đukanović.

Kako je kazao, to sve podsjeća i liči na onaj dogovor DPS-a i takozvane građanske opozicije iz 2015. godine, "uz pomoć Hanovog prethodnika Filea, koji je završio ulaskom dijela opozicije u takozvanu vladu izbornog povjerenja". 

 "Iz ponuđenog dokumenta se prepoznaje da je URI i Demokratama naloženo da se vrate u parlament, iako su se zakleli da tamo, bez novih izbora, neće ulaziti, jer "za Demokrate data riječ je ravna zakonu", kazao je Đukanović. 

On je podsjetio da je "suvi" bojkot, bez bilo kakvih drugih radnji, kao što su protesti ili opoziciono akciono jedinstvo, više mjeseci bio jedina politika Demokrata i URA-e.

 "Nema sumnje da je i ovoga puta svoje prste umiješala ambasada i međunarodna zajednica koja i sada, kao i 2015. godine, traži pojedince u opoziciji koje potom podvodi režimu ostvarujući političke ciljeve njihovih vlada, a koji su se do sada, po pravilu pokazali štetni za građane i opozicione stranke", rekao je Đukanović.

Kako je ocijenio, očigledno, stigla je jasna i precizna naredba iz ambasade da URA i Demokrate ne samo da se moraju vratiti u parlament, nego i pokazati određenu dozu kooperativnosti.

Vijesti/Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.