Vukadinović: Ulagati u protivgradne umjesto u NATO rakete
Luka Vukadinović

Pružiti pomoć Nikšiću

Vukadinović: Ulagati u protivgradne umjesto u NATO rakete

Nevrijeme koje je juče zahvatilo nikšićku opštinu i prouzrokovalo grad koji je padao u vremenskom intervalu od punih šezdeset minuta, pričinio je veliku materijalnu štetu. Osim što je voda prodrla u podrume stambenih jedinica i devastirala kućnu imovinu na desetine mještana ,pomenuti grad je uništio gotovo sve usjeve, te samim tim nanio neprocjenjivu štetu nikšićkim poljoprivrednicima, saopštio je Luka Vukadinović, predsjednik inicijativnog odbora Prave Crne Gore u Nikšiću

Prema riječima građana iz mjesnih zajednica Rastovac, Miločani, Zavrh, kako Vukadinović navodi, lokalna samouprava nikada nije izašla u susret njihovim problemima, koji su se u manjem, ili većem obimu i ranije dešavali. Nažalost, funkcioneri iz lokalne samouprave bi se vjerovatno pojavili da ocijene stanje situacije, teku koliko bi "nestalo" neko od nikšićkih sela.

Ironično ili ne, smatra da je situacija u Nikšiću sveukupno poražavajuća, a ti parametri se drastično povećavaju onda kad je pogođen čovjek, odnosno, obični domaćin, koji upravo od tih stradalih usjeva prehranjuje porodicu.

"Stoga, hitno apelujemo na lokalnu vlast da u što skorijem roku izađe na teren, izvrši procjenu štete, te u skladu sa svojim mogućnostima i zakonom, pomogne građane kojima je nevrijeme pričinilo ogromnu štetu. Naravno, imajući u vidu činjenicu da je štetu izazvala prirodna nepogoda, opština ne može snositi subjektivnu odgovornost zbog padavina grada, ali može zbog činjenice da ne postoji protivgradni sistem raketa, kojim bi se slične štete sanirale prije nego što bi nastale", kazao je Vukadinović.

U konačnom, on poziva nikšićke vlasti da izađu iz "ambijenta kreiranog od strane države", u kom je, kako kaže, važnije ulagati u NATO rakete koje bi se slale na zemlje koje ne mogu pronaći ni na mapi, i okrenu se ulaganju u protivgradne rakete, koje bi, na konkretan način, pomogli običnim ljudima, odnosno vrijednim poljoprivrednicima u Nikšiću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.