Milić bez dozvole unijela lap top u sudnicu, Čađenović: Vještak je bio nejasan

Suđenje za pokušaj državnog udara

Milić bez dozvole unijela lap top u sudnicu, Čađenović: Vještak je bio nejasan

Danas je u Višem sudu u Podgorici nastavljeno suđenje optuženima za pokušaj državnog udara na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

Na početku suđenja optuženi Dragan Maksić zatražio je od suda da mu obezbijedi jastuk, jer kako je kazao dok sjedi osjeća bolove.

Prenos suđenja je potom prekinut jer je optužena Branka Milić unijela laptop u sudnicu.

"Prekršili ste procesna pravila niste smjeli da unosite laptop u sudnicu, a ne da ga koristite", rekla je sutkinja Suzana Mugoša.

Na pitanja je potom odgovarao vještak Marko Lakić koji je kazao da je fajl na Sinđelićevom telefonu moguće otvoriti samo sa nekim programom koji je namijenjen za bazu podataka, jer je riječ o fajlu baza podataka.

"Prije početka ovog suđenja upoznao sam tehniku suda sa programom koji koristim tako da ćemo vjerovatno moći u toku suđenja da ga otvorimo", kazao je Lakić.

Dalje su se čitali kontakti iz telefona svjedoka saradnika Saše Sinđelić.

Advokat Miroje Jovanović pitao je vještaka Lakića da li je tačno da u podacima nema takozvanih sistemskih fajlova.

"Šta treba uraditi da bi mi imali uvid? Koliko vremena bi trebalo i kakvi alati da bi se izvršila kompletna ekstrakcija?"

Jovanović je potom pitao da li ustanova iz koje dolazi vještak posjeduje tehniku, softverske alate koji bi mogli da ekstrakuju te podatke.

Tužilac Saša Čađenović saopštio je da će se sjutra izjasniti o svemu, imajući u vidu obimnost podataka koje je iznio vještak.

"Vještak je bio malo nejasan imajući u vidu nepreciznost u vezi sa brojevima," rekao je Čađenović.

Suđenje je prekinuto, a novi pretres zakazan je za sjutra u 9 časova. 

Kodex/RTCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.