Nestao novinar iz Bele Crkve, pronađen automobil otvorenih vrata i pokidan sat
Stefan Cvetković

Istraživao ubistvo Olivera Ivanovića

Nestao novinar iz Bele Crkve, pronađen automobil otvorenih vrata i pokidan sat

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve nestao noćas. Pronađen je automobil, otvorenih vrata i upaljenih svjetala, koji on koristi , a u vlasništvu je njegovog oca.

Očevici su ispričali agenciji Beta da je pored vozila pronađen Cvetkovićev ručni sat sa pokidanom narukvicom.

MUP Srbije je jutros saopštio da je policijskoj stanici Bela Crkva noćas prijavljeno da se u Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi nalazi parkirano putničko vozilo marke "polo" na kome su otvorena vozačeva vrata i upaljena svjetla.

"Policijski službenici su odmah izašli na lice mjesta, nakon čega ja utvrđeno da je riječ o vozilu koje koristi novinar Stefan Cvetkovića, a koje je vlasništvo njegovog oca. O ovom događaju odmah je obaviješteno nadležno tužilaštvo, a policija je istog trenutka raspisala potragu sa Stefanom Cvetkovićem i za njim se intenzivno traga", stoji u saopštenju MUP-a. 

Agencija Beta je pokušala da stupi u kontakt sa Cvetkovićem, ali su mu svi poznati mobilni telefoni bili isključeni. 

Cvetković je u žižu javnosti proteklih godina došao nekoliko puta, kada je u više navrata izjavio da mu je prijećeno. Kako su prenijeli mediji 2013. je izjavio da su njega i njegovog sina presreli nepoznati muškarci, koji su vitlali oružjem i zaprijetili mu da će se njegovom sinu nešto dogoditi ukoiliko ne zaćuti. Prema njegovim tadašnjim riječima, on pretpostavlja da je prijetnja stigla zbog toga što je istraživao slučaj nezakonite nabake lijekova. 

Prijetnje su se ponovile i 2015. kada je Cvetković pisao o zloupotrebama u Fondu za kapitalne investicije Vojvodine. 

2017. se sukobio sa lokalnim čelnicima SNS koji su ga tužili za iznošenje laži i nesitina, pa ga je po toj tužbi sud i osudio. Međutim, mjesec dana kasnije, drugi sud je tu presudu pomištio, a Cvetković je rekao da će, ako se tvrdnje SNS dokažu, tužiti sam sebe. 

Poslednji put u javnosti se pominjao kada je 19. maja ove godine ispričao medijima da je bio šest sati zadržan na administrativnom prelazu Jarinje i naveo da je nakon toga od kosovske policije dobio dokument kojim se potvrđuje da je po nalogu specijalnog tužioca koji vodi istragu o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića, zadržan u policijskoj stanici u blizini prelaza zbog ispitivanja. 

Cvetković je tada ispričao da je na Kosovo išao novinarskim poslom, jer, kako je rekao, radi na istraživanju ubistva Olivera Ivanovića. "Nisu imali drugi način da dođu do mene, pošto su primijetili da sam došao u kontakt sa nekim ljudima koji su im interesantni za istragu", rekao je Cvetković Beti nakon što je pušten. 

On je u februaru mjesecu u Beogradu održao konferenciju za novinare pod nazivom "Koliko košta likvidacija na sjeveru Kosova", kada je pokazao i fotografije osoba koje su navodno bile umiješane u likvidaciju Olivera Ivanovića i iznio tvrdnje da je taj atentat plaćen 40.000 eura.

Izvor:B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.