Rasvijetljeno 10 teških krađa: Pokradeni butici, kafići, magacin CEDIS-a, automobili...
Ilustracija

Uhapšena tri lica

Rasvijetljeno 10 teških krađa: Pokradeni butici, kafići, magacin CEDIS-a, automobili...

Podgorička policija je u kratkom roku rasvijetlila deset krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta. U pitanju su krivična djela počinjena u prethodna dva dana.

Kako je saopšteno iz Uprave policije službenici CB Podgorica su s tim u vezi identifikovali i lišili slobode tri lica osumnjičena da su na području Podgorice izvršila ova krivična djela. Jedno lice osumnjičeno je da je počinilo krađu, drugo da je počinilo tešku krađu dok je treće lice osumnjičeno da je počinilo osam teških krađa.

"Kada je u pitanju osam krivičnih djela teška krađa, za izvršnje ovih krivičnih djela osumnjičen je E.F. (18) iz Podgorice. On je osumnjičen da je sedam od ovih krivičnih djela počinio u noći između 11. i 12. juna, dok je jednu, kao se sumnja, počinio u noći između 12. i 13. juna ove godine. Lišen je slobode tog dana, dakle danas 13. juna", kažu iz policije.

Sumnja se da je E.F. krivična djela počinio na štetu više pravnih lica, među kojima su privatne zdravstvene ustanove, butici i kafići, iz kojih je, sa još dva lica čiji je identitet poznat policiji, nakon savlađivanja prepreka i provaljivanja u objekte, otuđio ukupno oko 2.200 eura, tri mobilna telefona i garderobu.

J.V. (27) iz Podgorice osumnjičen je da je počinio tešku krađu na način što je 11.juna sa još jednim licem na čijem se identifikovanju radi, provalio u posjed firme CEDIS odakle je iz magacina, nakon obijanja vrata, otuđio oko 20 metara bakarnog kabla.

Za izvršenje krivičnog djela krađa osumnjičen je E.L. (26) iz Podgorice koji je, kako se sumnja, istog dana, 11.juna preskočio zid kojim je ograđeno dvorište porodične kuće oštećenog D.Š, a potom iz dvorišta otuđio četiri hladnjaka od motora, četiri ramena od motora za vozilo „Audi“ i karter za vozilo „VW Golf IV“, navode iz policije.

"Sva tri lica privedena su nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinila navedena krivična djela", saopšteno je.

      

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.