Dan prije početka SP smijenjen španski selektor

Dan prije početka SP smijenjen španski selektor

Fudbalski savez Španije otpustio je selektora Đulena Lopetegija, dan prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Predsjednik španske kuće fudbala Luis Rubiales nije mogao da pređe preko činjenice da je Lopetegi bez znanja saveza juče prihvatio ponudu da bude trener Real Madrida.

Momenat u kojem je plasirana ta informacija izazvala je mnogo polemika na Pirinejima pogotovo ako se zna da je dosadašnji selektor “furije” prije dvije nedjelje produžio saradnju sa nacionalnim savezom.

Rubiales je sazvao hitan sastanak sa članovima Upravnog odbora na kome je donesena odluka da se Lopetegi smijeni.

“Bili smo prinuđeni da smijenimo selektora. Želimo mu sreću u daljoj karijeri, a mi ćemo završiti ono što je Lopetegi započeo. Samo pet minuta prije objave vijesti smo saznali za njegovu odluku o preuzimanju Reala. Postoji način na koje se neke stvari radi. Moraćemo da donesemo nekoliko odluka u sljedeća dva dana. Ne osjećam se da me je neko izdao. Dok je bio s nama Lopetegi je odradio odličan posao. Druga stvar je kako se sve ovo desilo bez znanja saveza. Pokušaćemo da ne poremetimo ostatak stručnog štaba i sa svima ćemo obaviti razgovor. Imam veoma dobar odnos sa Đulenom i igračkim kadrom, ovo je najkompleksnija situacija u kojoj sam se ikada našao. Nismo htjeli da pređemo preko ovoga”, kazao je na vanrednoj pres konferenciji Rubiales.

Najiskusniji igrači Serhio Ramos i Andres Inijesta sastali su se sa rukovodstvom saveza, pokušali da sačuvaju Lopetegija, međutim nisu uspjeli.

Španija će prvu utakmicu na Mudnijalu igrati u petak protiv selekcije Portugala.

“Furija” će u grupi B igrati još sa selekcijama Maroka i Irana.

Novi selektor fudbalske reprezentacije Španije je Fernando Jero, koji će predvoditi ekipu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

 

N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.