Evo zašto treba da jedete breskve
Ilustracija

Evo zašto treba da jedete breskve

Breskve sadrže i dosta vode, a to znači da ćete unositi malo kalorija i više vode, što je važno za zdravlje.

Breskve imaju veliku hranjivu vrijednost te su dokazano zdrav način gubljenja viška kilograma, zbog čega ih eksperti preporučuju.

Breskve su bogate vitaminima A i C, a sadrže i izuzetno važne minerale i antioksidante. Nutricionisti smatraju da svakodnevno trebate jesti breskve ukoliko želite smršati i ostvariti nevjerovatne rezultate. 

Fenolna jedinjenja poznata po antiupalnim svojstvima i djelovanju protiv gojaznosti su takođe prisutna u breskvama.

Ovo voće sadrži vlakna koja su takođe jedan od razloga zbog kojih ih trebate jesti. Vlakna pomažu pri mršavljenju i poboljšavaju probavu, a takođe ćete se osjećati duže sitim. Na taj način ćete održavati zdravu tjelesnu težinu.

Breskve sadrže i dosta vode, a to znači da ćete unositi malo kalorija i više vode, što je važno za zdravlje. Breskve su najbolji izbor za sve one koji vode računa o tjelesnoj težini.

Nizak nivo kalorija u breskvama će vam pomoći ukoliko ste na režimu ograničavanja kalorija, nećete osjećati glad, a tijelo će ipak trošiti energiju.

Breskve ubrzavaju metabolizam zbog flavonoida koje sadrže, a među njima su katehini. Brži metabolizam povećava sagorijevanje kalorija, a rezultat je gubitak težine. Važno je da jedete svježe breskve.

Takođe, koristan je i ledeni čaj od breskve koji osvježava i ima blago sladak voćni ukus. Možete dodati listove mente i malo meda.

Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.