Đukanović primio šeficu misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije

Đukanović primio šeficu misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije

Šefica OEBS-ove misije Mariz Davije čestitala je predsjedniku Đukanoviću na izbornoj pobjedi i postavljanju na funkciju predsjednika uz ocjenu da je Crna Gora u kontinuitetu pouzdan partner toj međunarodnoj organizaciji, saopšteno je iz kabineta Đukanovića.

"Iskazujući zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa svim institucijama u Crnoj Gori, ambasadorka Davije je posebno važnim ocijenila nastavak partnerstva u svim oblastima značajnim za dalje sprovođenje reformi u Crnoj Gori na putu ostvarenja njenih strateških ciljeva.

Predsjednik Crne Gore zahvalio je zvaničnici OEBS-a na čestitkama i pažnji koju OEBS i ona lično posvećuju afirmaciji demokratskih vrijednosti crnogorskog društva i ukazao na neprocjenjiv doprinos i ulogu OEBS-a u procesu integracije Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Kao ključne prioritete nakon okončanih izbornih ciklusa, predsjednik je, dodaju, apostrofirao dalji rast i razvoj ekonomije, kao i snaženje institucija države i vladavine prava.

"Predsjednik Đukanović je takođe istakao spremnost Crne Gore da, kao zemlja koja je najdalje odmakla u procesu integracija, nastavi da bude odgovoran partner u daljoj promociji evropskih vrijednosti na Zapadnom Balkanu.

Đukanović i Davije razmijenili su mišljenja i o kretanjima u regionu. Razgovarali su i o saradnji OEBS-a i Crne Gore u pogledu podrške procesu samoregulacije u medijima kao preduslovu unapređenja profesionalizacije u toj oblasti", zaključeno je u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.