Podnijeta krivična prijava protiv vlasnika psa, dječaku konstatovane ujedne rane u predjelu obje natkoljenice i potkoljenice
ilustracija

Podgorica

Podnijeta krivična prijava protiv vlasnika psa, dječaku konstatovane ujedne rane u predjelu obje natkoljenice i potkoljenice

Protiv M.B. ,vlasnika psa koji je napao sedmogodišnjeg dječaka u Podgorici, podnijeta je krivična prijava zbog teškog djela protiv opšte sigurnosti, saopštila je crnogorska policija.

 Dežurna služba CB Podgorica je, 11. juna oko 19,30 časova, obaviještena od strane zaposlenih Zavoda za hitnu medicinsku pomoć da je iz njihove ustanove u Urgentni blok transportovan sedmogodišnji dječak sa povredama koje su nastale kao posljedica ujeda psa.

Dječaku je, dodaju iz policije, ukazana medicinska pomoć u Urgentnom bloku i tom prilikom su mu konstatovane teške tjelesne povrede, odnosno ujedne rane u predjelu obje natkoljenice i potkoljenice.

"Kriminalističkom obradom službenici CB Podgorica su došli do saznanja da se povrijeđeni dječak oko 19 časova, u ulici Jovana Joza Vukčevića u Podgorici, sa drugovima igrao na travnatoj površini – livadi i tom prilikom ušao u domet psa, koji je bio vezan sajlom dužine šest metara, a koja se nalazila u neograđenom dijelu, u sklopu livade na kojoj su se djeca igrala. Tom prilikom pas je napao sedmogodišnjeg dječaka nanoseći mu teške tjelesne povrede", dodali su iz policije.

Istog dana, podgoričku policijsku stanicu pristupio je vlasnik psa M.B, koji je prethodno psa uklonio sa navedene lokacije i izmjestio ga na mjesto gdje nema pristup drugim ljudima i od njega je uzeta izjava.

"Na lice mjesta u ulici Jovana Joza Vukčevića, kao i u ulici Prištinskoj, gdje je M.B. odveo psa nakon događaja, su pristupili službenici Stanice kriminalističke policije za kriminalističku tehniku i uviđaje koji su fotografisali lice mjesta. U prostorijama CB Podgorica od očevidaca ovog događaja prikupljena su obavještenja", navodi se u policijskom saopštenju.

U konsultaciji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu teško djelo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim djelo izazivanje opšte opasnosti i naložio da se protiv M.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio predmetno krivično djelo, policijski službenici su, danas tom tužiocu podnijeli protiv M.B. krivičnu prijavu -zaključili su iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.