Infantino: Vratio sam FIFA-u u život
Đani Infantino

Odbrojavanje do Svjetskog prvenstva

Infantino: Vratio sam FIFA-u u život

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino rekao je da se pod njegovim vođstvom ta organizacija transfomisala od "klinički mrtve" do "žive i zdrave".

Infantino je na godišnjem kongresu FIFA u Moskvi rekao da je ta organizacija sada "puna radosti i strasti sa vizijom za svoju budućnost". 

Infantino je u februaru 2016. godine izabran za predsjednika FIFA-e, devet mjeseci pošto je američko i švajcarsko tužilaštvo pokrenulo istrage o mitu i korupciji u kojima su učestvovali visoki zvaničnici FIFA-e, uključujući i njenog tadašnjeg predsjednika Sepa Blatera. 

Izbori za predsjednika FIFA biće održan 5. juna naredne godine u Parizu, a Infantino još nije rekao da li će se kandidovati za novi mandat. 

On je rekao da je FIFA sada "apsolutno transparentna" u svojim finansijama, sa prihodom od više od 6,1 milijardi dolara za četvorogodišnji komercijalni ciklus vezan za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

"To je ostvareno uprkos najgoroj krizi koja je pogodila FIFA", naveo je Infantino. 

Delegatima FIFA bi trebalo da se obrati i predsjednik Rusije Vladimir Putin, prije nego što počne glasanje za domaćina Mundijala 2026. godine, prenosi B92. 

Kandidati su Maroko i zajednička kandidatura SAD, Kanade i Meksika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.