Španjolke se izborile za toples!
Foto: Ilustracija

Odbacile lokalnu zabranu

Španjolke se izborile za toples!

Žene u selu nadomak Barselone izglasale su da javne bazene mogu da koriste u toplesu, odbacivši lokalnu zabranu.

Među ženama koje su glasale u katalonskom selu L'Ametlja del Valjes, 61 odsto njih glasalo je za kupanje bez gornjeg dijela kupaćeg kostima, dok je 39 odsto glasalo protiv tog predloga, prenosi BBC.

Glasanje, čije je rezultat pravno obavezujući, organizovale su katalonske lokalne vlasti za ženske osobe starije od 16 godina, a u glasanju je učestvovalo ukupno 379 žena.

Žene su se založile za glasanje nakon što se prošlog ljeta policija pojavila na jednom od bazena i naložila dvijema ženama da obuku gornji dio kupaćeg kostima, prenosi Tanjug.

Bazen

ilustracija

Te dvije žene u toplesu je tada policiji prijavio spasilac na bazenu.

Ovaj slučaj je izazvao protest mještana koji su podržali žene, pri čemu su kupači – kako žene, tako i muškarci – otišli na bazen noseći gornji dio kupaćeg kostima na kojem su bile nacrtane bradavice.

Selo sa 8.000 stanovnika nalazi se 35 kilometara sjeverno od Barselone.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.