Opštinske diplome i nagrade za 86 hercegnovskih đaka

Najuspješnije među uspješnima

Opštinske diplome i nagrade za 86 hercegnovskih đaka

Hercegnovske „Luče“ obasjale su danas Dvoranu Park, gdje im je opštinske diplome i prigodne poklone uručila sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

Diplome za školsku 2017-2018. godinu dobilo je 58 „lučonoša“: 32 učenika Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ – za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta njih 10 i 22 za opšti odličan uspjeh, iz Osnovne škole „Dašo Pavičić“ 14 đaka i po četiri iz osnovnih škola „Ilija Kišić“, „Milan Vuković“ i „Orjenski bataljon“.

Prigodni pokloni uručeni su i za 28 đaka koji su u naš grad donijeli nagrade sa različitih takmičenja u zemlji i šire.

"Mogli bismo reći da se cijela kultura ogleda u načinu učenja, ne samo u tome šta se uči, već i kako se uči tokom cijelog života. Upravo vi ste najbolji pokazatelj i potvrda da je znanje bitno i jedino što vam niko nikada ne može oduzeti. Živitno u smutnim vremenima, kada su mnoge vrijednosti urušene. Ipak, neka vas to ne plaši. Budite istrajni, stremite svojim ciljevima, učite, osvajajte nove svjetove. Ne zaboravite da, pored formalnog obrazovanja, radite na sebi, da budete ličnosti, jer jedino izgrađena ličnost je slobodna i može da preispituje stvarnost i svijet oko sebe", kazala je Zambelić Pištalo čestitajući učenicima koji su „najuspješniji među uspješnima“.

Ona se zahvalila učiteljima, nastavnicima i profesorima što su djeci dali nabolji dio sebe, i kazala da su uspjesi i rezultati učenika potvrda istrajnosti u radu „u vremenu kada je profesija prosvjetnog radnika nedovoljno vrednovana, kada često nisu dovoljno materijalno motivisani“.

Kako je kazala, misija i odgovornost prosvjetnih radnika je velika, jer oni su ti koji su značajnim dijelom oblikovali ove sjajne mlade ljude.

Sekretarka za kulturu i obrazovanje čestitala je i roditeljima, dijeleći radost zbog uspjeha njihove djece i ističući da su podrška u kući, ukazivanje na prave vrijednosti i ulaganje u obrazovanje presudni u razvoju mladog čovjeka.

"Hvala vam u ime Opštine Herceg Novi što stvarate uspješne, mlade ljude koji će sutra upravljati ovim gradom. Naša je obaveza da od Herceg Novog napravimo grad dostojan svakog njegovog žitelja", poručila je Zambelić Pištalo.

Na kraju je uputila poruku i svim učenicima, citirajući misao Viktora Igoa: „Znati, misliti, sanjati! To je sve!“

Dodjeli su prisustvovali direktori škola, profesori, nastavnici, roditelji, školski drugovi koji su ispunili foaje Dvorane Park i uputili aplauz podrške i čestitke svakome od nagrađenih učenika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.