Uhapšen Novljanin: Sam sebe ranio, pa angažovao drugu osobu da sakrije pištolj
Pronađeni pištolj, foto: Uprava policije

Uhapšen Novljanin: Sam sebe ranio, pa angažovao drugu osobu da sakrije pištolj

Nakon konsultacija sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, policija je uhapsila bezbjednosno interesantno lice K.V. (39) iz Herceg Novog zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, K.V. je, kako se sumnja, 1. juna, u jednom stanu u ulici Sava Bajkovića, ilegalno posjedovao pištolj kojim je usljed nestručnog rukovanja došlo do samoopaljenja ovog pištolja, kojom prilikom je ispaljeni projektil pogodio K.V. u desnu nadlakticu nanoseći mu ustrelnu ranu.

"K.V. je ukazana medicinska pomoć u PZU Bolnica Meljine, a zaposleni ove bolnice su događaj prijavili CB Herceg Novi.

Kriminalisitičkom obradom službenici CB Herceg Novi su prikupili materijalne dokaze i došli do sumnje da je K.V. navedenog dana sam sebe povrijedio iz vatrenog oružja, i da je, kako se sumnja, da bi prikrio ovaj događaj, angažovao P.V. (44) iz Herceg Novog da preuzme pištolj i da ga sakrije, što je on i učiio i predmetni pištolj sakrio u Meljinama.

Ubrzo nakon prijavljenog događaja policijski službenici CB Herceg Novi su pronašli pištolj kalibra 7,65 mm sa okvirom u kojem se nalazilo pet metaka", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Službenici CB Herceg Novi su državnom tužiocu u ODT u Herceg Novom podnijeli krivičnu prijavu protiv P.V. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Pronađeni i oduzeti pištolj je upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

"K.V. je juče, nakon otpusta sa bolničkog liječenja, lišen slobode i uz krivičnu prijavu priveden je nadležnom tužiocu, koji je za njega donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu zbog postojanja osnaovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", kazali su iz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.