Sud usvojio molbu: Knežević izlazi ranije iz zatvora
Milan Knežević

Uslovni otpust

Sud usvojio molbu: Knežević izlazi ranije iz zatvora

Osnovni sud u Podgorici usvojio je molbu za uslovni otpust predsjednika Demokratske narodne partije (DNP) i jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića, piše Dan.

Podsjećamo, Knežević je osuđen na četiri mjeseca zatvora jer je 17. oktobra 2015. fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Po isteku zakonom predviđenog roka, podnesena je molba za njegov uslovni otpust, koju je sud usvojio.

Navedenu odluku vijeće je donijelo imajući u vidu okolnosti koje se odnose na ličnost zatvorenika, njegov raniji život, njegovo vladanje za vrijeme izdržavanja kazne, a naročito da li je disciplinski kažnjavan, procjenu rizika da li postoje smetnje u pogledu njegove bezbjednosti, izvršavanje radnih obaveza s obzirom na njegovu radnu sposobnost, kao i druge okolnosti koje pokazuju da li je postignuta svrha kažnjavanja i da li se zatvorenik tako popravio da se može sa osnovom očekivati da će se na slobodi dobro vladati, a naročito da do isteka vremena za koje je izrečena kazna neće učiniti novo krivično djelo navedeno je u rješenju suda o uslovnom otpustu.

Kako su objasnile sudije, prilikom odlučivanja su cijenili izvještaj ZIKS-a u kojem je navedeno da je Knežević radno angažovan i da radne zadatke obavlja uredno i odgovorno, da sarađuje u procesu vaspitno-korektivnog tretmana i poštuje odredbe pravilnika o kućnom redu.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.