Izbjegnite pretjerano znojenje tokom ljeta uz ove savjete
Ilustracija

Izbjegnite pretjerano znojenje tokom ljeta uz ove savjete

Pojačano znojenje i neprijatan miris čine ljeto nepodnošljivim. Srećom, postoje trikovi koji će vam pomoći da se znojite manje i da redukujete neprijatne mirise.

Pravilno nanesite dezodorans 

Dezodoransu treba vremena da djeluje i potrebna mu je suva površina kože. Noću su temperature niže i vi ste najmanje aktivni, što dezodoransu daje vremena da počne da djeluje. Umjesto nakon buđenja, koristite ga prije spavanja. 

Nosite laganu odjeću 

Na visokim temperaturama izbjegavajte pripijenu i odjeću od vještačkih materijala. 

Izbjegavajte jako začinjenu hranu 

Tokom ljeta smanjite konzumaciju jako začinjene hrane da biste minimalizovali znojenje, piše "The Sun". 

Vježbajte Iako djeluje suludo, probajte. Znojićete se tokom vježbanja, ali kasnije će tog znoja biti manje. 

Pokušajte s domaćim preparatima 

Sirće je prirodan antiperspirant, pomaže u sužavanju pora i smanjuje znojenje. Takođe smanjuje količinu bakterija koje uzrokuju miris znoja. Možete da ga utapkate, a možete i da ga popijete. Takođe, probajte i čaj od kamilice ili crnog čaja. Da smanjite znojenje korisna je i soda bikarbona,prenosi Super žena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.