Šabović: Opozicija da se dogovori, ne možemo imati 20 partija
Džavid Šabović

Potrebna nova energija

Šabović: Opozicija da se dogovori, ne možemo imati 20 partija

Opozicija mora da se dogovori: ne možemo imati 20 partija. Mora da se uradi nešto na planu objedinjavanja, da se formiraju dvije ili tri koalicije srodnih partija, kao što se radi svuda po Evropi. Treba da, na osnovu svojih programa, potenciramo gdje smo slični, a da ne diramo tamo gdje smo različiti, ocijenio je poslanik SDPa Džavid Šabović.

Poslanik i član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Džavid Šabović, najavio je da će se najvjerovatnije povući s mjesta predsjednika plavskog odbora te stranke. On smatra da su opoziciji, nakon kraha na lokalnim izborima, potrebne promjene.

„Ali, nijednoj stranci nisu potrebne revolucionarne promjene – skidanje glava, već da se stvori pravi demokratski odnos, da se dȃ šansa drugima, a da stariji – s iskustvom koje nije malo – pomognu novim ljudima koji će da dođu na najvažnija mjesta. Hoće li oni biti predsjednici ili potpredsjednici – nije bitno; samo da se osjeti novi, svježi dah promjena. Promjene, faktički, treba da počnu od mene. Prvi ću to uraditi, iako je trebalo i ranije, što zbog godina, što zbog svega...“, kazao je Šabović u intervjuu Portalu Analitika.

Upitan da li je nakon loših rezultata SDP-a na lokalu došlo vrijeme za promjene u vrhu te partije, Šabović odgovara:

„Nas sljedeće godine čeka Kongres. Svi smo za to da mi stariji ustupimo mjesto mlađima i da im damo podršku. Svi smo toga svjesni i mi ćemo to i uraditi, ali bez ikakve pompe i skidanja glava“.

Komentarišući loš izborni rezultat opozicije, Šabović kaže da se opozicija i ovoga puta ponašala onako kako najviše odgovara DPS-u:

"Međusobno se napadala i optuživala, umjesto da sve snage koncentriše na vlast, odnosno na način kako DPS vrši vlast. Opozicione partije su oštrice svojih napada okretale jedne ka drugima, i zato je rezultat izbora bio takav kakav je bio", rekao je Šabović portalu Analitika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.