Tramp i Kim doputovali u Singapur, samit će pratiti 3000 novinara iz cijelog svijeta
Foto:Reuters

Istorijski susret

Tramp i Kim doputovali u Singapur, samit će pratiti 3000 novinara iz cijelog svijeta

Predsjendik SAD Donal Tramp i sjevernokorejski lider KIm Džong Un doputovali su u Singapur uoči istorijskog međusobnog susreta.

Tramp je stigao  danas u Singapur gdje bi trebalo da se u utorak sastane sa severnokorejskim vođom koji je doputovao nekoliko sati prije njega.

Avion s američkim predsjednikom sletio je u vazduhoplovnu bazu Paja Lebar u Singapuru gdje je doputovao iz Kanade posle sastanka s Grupom sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta.

20180610T131134Z1324431105RC13755B5560RTRMADP3NORTHKOREAUSATRUMPARRIVAL
Foto:Reuters

Prvi američko-sjevernokorejski samit zakazan je za utorak, 12. juna u 9.00 po lokalnom vremenu (3.00 po centralnoevropskom vremenu).

Predsjednik SAD se nada da će postići istorijski sporazum sa Sjevernom Korejom da odustane od svog nuklarnog oružja, mada je u poslednje vrijeme nastojao da smanji očekivanja navodeći da će za to možda biti potreban više susreta.

Avion s Kimom sletio je na singapurski aerodrom okružen jakim snagama bezbjednosti. 
 

Tan20186101026595850

Foto:Tanjug/AP

U centru samita biće pitanje denuklearizacije Korejskog poluostrva, odnosno potpuno odustajanje Sjeverne Koreje od nuklearnog programa i balističkih proba.

Samit će pratiti oko 3.000 novinara iz cijelog svijeta.

Sjevernokorejski lider će odsjesti u hotelu St. Redžis, u kome je svojevremeno odsjeo i kineski predsjednik Si Đinping, a prevoziće se svojim blindiranim automobilom i pratiće ga njegovi lični čuvari.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.