Rakočević: Svako je prema zaslugama na izborima dobio pravednu cijenu
Nikola Rakočević

Pobjeda DPS-a stabilizuje društvo

Rakočević: Svako je prema zaslugama na izborima dobio pravednu cijenu

Posljednji lokalni izbori, zajedno sa predsjedničkim, uslijed rezultatske superiornosti i kardinalno važnih poruka – najavljuju suštinsku novu etapu političkog i društvenog života Crne Gore, ocjenjuje poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević.

Ujedno, kaže on, trijumf DPS u oba izborna procesa predstavlja zatvaranje turbulentnog poglavlja, u kom je opozicija nedostatak vlastitog kvaliteta i ideja pokušavala da nadomjesti beskrupuloznošću metoda destrukcije, prizemnim jezikom uvreda, diskvalifikacijama ljudi, stranke i u krajnjem – ogromnog broja građana Crne Gore koji, u skladu sa svojom demokratskom voljom, nijesu birali opoziciju.

“Birači su, dva puta za svega mjesec dana, donijeli mnogoznačne odluke i svako je dobio po političkoj zasluzi: DPS je nagrađen apsolutnim povjerenjem, ne samo zbog dosadašnjih vidljivih i konkretnih učinaka ukupne državne politike, nego i zbog toga što su upravo u DPS-ovoj ponudi nove energije, kompetentnih znanja i programa za još snažniji razvoj Crne Gore, prepoznali volju i sposobnost da razumije novo vrijeme i savremene izazov”, smatra Rakočević.

Istovremeno su, dodaje, birači donijeli odluku da politički kazne one koji su šovinizmom i nasiljem htjeli do vlasti, ali i da razobliče one druge, udružene u politički konkubinat lažnog nadnacionalnog pomirenja, bučnog i vlastohlepnog saveza u službi medijskih tajkuna i nekih zakulisnih režisera naše političke stvarnosti.

“Takođe, birači su odlučili da pošalju u političku prošlost one koji su zgazili vlastitu programsku povelju i saradnjom sa osvjedočenim protivnicima crnogorske nezavisnosti postali talac jednog političkog ega na steroidima. Svako je prema zaslugama na izborima dobio pravednu cijenu! Neće valjda opet biti, a bivalo je prečesto, da građani ne valjaju i da su “gangsteri oteli pobjedu” već profesionalnim gubitnicima”, navodi Rakočević.

Prema njegovim riječima, hronični nedostatak kulture poraza, da se pobjedniku civilizovano čestita, sve zajedno ih neizbježno vodi u nova posrtanja i poraze.

“Tu im ne može pomoći ni propagandna pristrasnost medijskih mentora, jer je od konstrukcijske greške u tom opozicionom aparatu — svi su krivi i svi su loši, osim onih koji neuspješno vode stranke iz jedne političke havarije u drugu još goru — od onoga čega bi trebalo da se postide,oni se time hvale. Umjesto da se časno povuku i ustupe mjesto boljima, oni su od svojih poraza napravili kapitale i odlikovanja. Njihovo povlačenje bi bilo ljekovito i za njih i za Crnu Goru, za njeno ukupno nepredovanje, jer svaka pametna vlast priželjkuje i dobru, podsticajnu političku konkurenciju”, naglašava Rakočević.

Poslanik DPS kaže da u toj partiji imaju razloga za ponos i radost, uz nezaobilaznu zahvalnost svakom članu i glasaču, ali ne smiju da zaborave da su pred svima njima nove odgovornosti i izazovi.

“Čeka nas ogroman posao u svim lokalnim zajednicama, jer moramo realizovati izborne programe kojima su građani ukazali povjerenje. Naši timovi, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou, spremni su i sposobni da nastave da riječi i obećanja pretoče u djela i da zajedno dosegnemo krajnji cilj politike DPS-a – viši kvalitet života za sve građane”, ističe Rakočević.

Dodaje da su za takvu bolju i izglednu budućnost potrebni svi potencijali crnogorskog društva.

“Zato smo iskreno odani ideji novog političkog razumijevanja i savremenog društvenog dogovora, oko naših glavnih razvojnih i državnih prioriteta, sa svima kojima je Crna Gora iznad svega. Pobjeda Demokratske partije socijalista stabilizuje naše društvo i najavljuje novu etapu jos dinamičnijeg i nesmetanog napretka”, zaključuje Rakočević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.