Kalinić i dalje pod istragom zbog ubistva Pejovića u Budvi
Sretko Kalinić

Tužilaštvo još prikuplja dokaze

Kalinić i dalje pod istragom zbog ubistva Pejovića u Budvi

Istraga protiv Sretka Kalinića, koji se tereti da je 11. avgusta 2008. godine ubio Gorana Pejovića u Budvi, još nije okončana, saopšteno je iz Višeg državnog tužilaštva.

"U predmetu formiranom protiv S. K. zbog krivičnog djela ubistvo na štetu G. P. još uvijek nije okončana istraga", kazali su Pobjedi iz Tužilaštva.

Iako je ubistvo Pejovića priznao pred hrvatskim istražiteljima nakon što je uhapšen u Zagrebu juna 2010. godine, Kalinić se na listi osumnjičenih za ubistvo Pejovića našao tek u januaru 2016. godine kada je crnogorska policija obezbijedila nepobitne dokaze.

Istragom je utvrđeno i da je Pejović ubijen greškom u bašti kafića ,,Palma“ i da je prava meta bio Budvanin Ivan Delić, koji je sjedio u neposrednoj blizini.

"Zbog sličnosti sa garderobom pokojnog Pejovića, te pozicije sjedjenja i pogrešnog navođenja logistike, Kalinić je zamijenio metu", saopšteno je iz policije nakon podnošenja krivične prijave protiv Kalinića.

Pošto je prišao stolu za kojim je sjedio Pejović, ubica je kazao: ,,Ovo ti je pozdrav iz Beograda“. Poslije izrečene poruke maskirani bradati muškarac, srednjih godina, obučen u kariranu košulju, duge crne kose, sa slamenim šeširom na glavi prema Pejoviću i tri prijatelja koji su sjedjeli sa njim ispalio je 11 metaka.

Pejović je preminuo na licu mjesta, dok su dva njegova prijatelja teže povrijeđena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.