Erdogan u kampanji obećao besplatne kolače, kafu i čaj
Erdogan

Narodne kafane

Erdogan u kampanji obećao besplatne kolače, kafu i čaj

Turska se uveliko priprema za predstojeće predsjedničke izbore 24. juna.

U kampanji koja je u toku, ključni kandidat za tu poziciju, aktuelni predsjednik Redžep Tajip Erdogan, obećao je da će širom zemlje biti otvorene kirathane, narodne kafane u kojima će se građanima tokom 24 sata nuditi besplatni kolači, kafa i čaj.

"Uz božju volju, uskoro ćemo napraviti korak dalje i otvorićemo narodne kafane. Tamo će i mladi i stari moći da dođu, sjednu i, uz besplatnu kafu, kolače i čaj, listaju novine ili čitaju knjigu", rekao je Erdogan na predizbornom skupu u jugoistočnoj pokrajini Hataj. 

Kultura ispijanja čaja i kafe u Turskoj stara je stotinama godina, a 2013. godine Unesko je na popis nematerijalnoga kulturnog dobra dodao poseban način pripreme turske kafe. 

Postupak je nazvan simbolom prijateljstva i gostoljubivosti, prenijele su agencije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.