Simuliran napad na ambasadu SAD u Podgorici (FOTO)
Uspješno neutralisana lica koja su izvršila simulirani napad

Uspješno završena taktičko – pokazna vježba

Simuliran napad na ambasadu SAD u Podgorici (FOTO)

Crnogorska policija i Ambasada SAD u Podgorici izveli su danas zajedničku taktičko – pokaznu vježbu sa ciljem provjere svih činilaca odgovornih za bezbjednost Ambasade SAD tokom kriznih situacija.

Posebna jedinica policije kao nosilac aktivnosti i služba bezbjednosti Ambasade SAD u sklopu zajedničke saradnje su danas u Podgorici izveli taktičko – pokaznu vježbu kojom je simuliran napad na objekat Ambasade SAD. 

Ovom vježbom, koja je uspješno izvedena, crnogorska policija i služba bezbjednosti Ambasade SAD su pokazali koordiniranost i spremnost da uspješno odgovore izazovima koji su, kao vježbovna pretpostavka, postavljeni, saopštila je crnogorska policija.

vjezbapjpiambasadasad3Sa vježbe

Tokom vježbe taktički timovi Posebne jedinice policije (PJP) su, brzom reakcijom i u koordinaciji sa kriznim štabom, uspješno neutralisali lica koja su izvršila simulirani napad i nakon toga su uspostavili uslove neophodne za otklananje daljih prijetnji i napada - kaže se u saopštenju Uprave policije.

Nakon održavanja taktičke vježbe izvršena je i analiza postupanja svih učesnika vježbe.

vjezbapjpiambasadasad1Foto:Ambasada SAD

U izvođenju taktičko – pokazne vježbe su, pored službenika PJP, Centra bezbjednosti Podgorica i više drugih organizacionih jedinica policije i MUP-a koji su inače uključeni u reagovanje u kriznim situacijama, učestvovali i predstavnici drugih službi među kojima su na terenu bili i službenici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Urgentnog centra i Službe zaštite Glavnog grada, dodaje se u saopštenju.

vjezbapjpiambasadasad4

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.