Lebron Džejms tri susreta igrao sa slomljenom rukom
Foto:Getty images

Lebron Džejms tri susreta igrao sa slomljenom rukom

Zvijezda Klivlenda LeBron Džejm otkrio je kako je posljednje tri utakmice u finalnoj seriji NBA lige, protiv Golden Stejta, igrao sa slomljenom rukom.

Ekipa Klivlenda je poražena od Golden Stejta u finalnoj seriji NBA lige sa 4:0 u seriji, čime su Variorsi obranili titulu prvaka NBA-a.

Do treće titule u poslednje četiri godine Voriorse su predvodili Stefen Kari sa 37 poena, šest skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte i tri blokade, i Kevin Durent s "tripl dabl" učinkom od 20 poena, 12 skokova i 10 asistencija. 

Durent je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) finala.

Džejm je nakon četvrtog susreta izašao pred novinare sa zamotanom rukom, te otkrio kako je posljednja tri susreta u finalnoj seriji igrao, iako je imao lom na ruci.

Variorsi su u prvom susretu serije, u kojem su se igrali produžeci, porazili ekipu Cavaliersa rezultatom 124:114. LeBron, koji je u ovom susretu zabilježio 51 poen, iznerviran je u svlačionici udario šakom u taktičku ploču. Mediji su nakon toga objavili da je Džejms lakše povrijeđen.

On je finalnu seriju okončao sa prosjekom od 34 poena, 10 asistencija i 8,5 skokova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.