Požar u TV Pljevlja krenuo sa krova odakle je ispaljivan vatromet
Foto:Facebook

Vatromet koštao 2.500 hiljade, šteta se mjeri stotinama hiljada eura

Požar u TV Pljevlja krenuo sa krova odakle je ispaljivan vatromet

Kvar na elektro instalacijama nije izazvao požar u kojem je 22. maja izgorjela kompletna imovina RTV Pljevlja, konstatovao je u svom izvještaju koji je dostavio tužilaštvu u Pljevljima vještak elektro struke prof. dr Milutin Ostojić, pišu Vijesti.

Drugi vještak protivpožarne zaštite Radovan Popović svoj nalaz tužilaštvu će dostaviti početkom naredne sedmice, kada će se sa sigurnošću znati da li je požar izazvao vatromet koji je povodom Dana nezavisnosti u organizaciji Opštine Pljevlja ispaljivan sa krova zgrade u kojoj je smještena RTV.

U svom nalazu Ostojić je konstatovao da su instalacije bile urađene u skladu sa propisima, te da je požar krenuo sa krova zgrade, iznad kancelarije direktora RTV Pljevlja, odakle je ispaljivan vatromet.

Nakon što pribavi nalaze vještaka Osnovno tužilaštvu znaće se da li će i potiv koga tužilaštvo pokrenuti krivični postupak, s obzirom na to da je u požaru pričinjena velika materijalna šteta koja se mjeri stotinama hiljada eura.

Strahinja Vuković, vlasnik firme koja je ispaljivala vatromet, nedavno je „Vijestima“ kazao da su potpunosti ispoštovali zakonsku proceduru prilikom ispaljivanja pirotehničkih sredstava.

Vuković tvrdi da je za ispaljivanje vatrometa imao potrebne dozvole i saglasnost RTV Pljevlja da se krov zgrade može koristiti za te namjene.

On je rekao da on nije bio prisutan prilikom ispaljivanja vatrometa, već jedan od njegovih radnika, kao i dva pripadnika pljevaljske Službe zaštite i spašavanja.

“Vatromet je ispaljen u 11 sati uveče čudno mi je da je to moglo izazvati požar s ozbirom da je vatrogasnoj službi prijavljen pet minuta prije šest sati. U svakom slučaju, čekamo zvaničan nalaz vještaka. Tvrdim da smo mi preduzeli sve mjere propisane Zakonom”, rekao je Vuković.

Ističe da je ispaljeno pet pirotehničkih baterija (kutija) i da nisu korišćene vatrometne bombe zbog bezbjednosnog pojasa.

On je kazao da je spreman da snosi odgovornost ukoliko istraga potvrdi da je bilo propusta prilikom ispaljivanja vatrometa i pomogne Opštini Pljevlja i RTV u otklanjanju nastale štete.

Prema podacima sa analitičke kartice Opština Pljevlja vatromet je Opštinu Pljevlja koštao 2.541 euro.

Izvor:Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.