Uhapšeni Cetinjanin i Cetinjanka, spriječena likvidacija člana kriminalne grupe
Pronađena maska, foto:Uprava policije

U sobi hotela Grand krili silikonske maske, hekler, municiju...

Uhapšeni Cetinjanin i Cetinjanka, spriječena likvidacija člana kriminalne grupe

Cetinjanin I.J. (35) i njegova sugrađanka N.V. (26) uhapšeni su zbog sumnje da su u sobi hotela Grand u Cetinju sakrili automatsku pušku, silikonske maske, municiju, prigušivač i eksploziv, u namjeri da se ova sredstva upotrijebe za likvidaciju pripadnika organizovane kriminalne grupe.

"Službenici OB Cetinje su, postupajući shodno operativnim saznanjima,  19. maja 2018. godine oko 20,45 časova u jednoj sobi hotela Grand u Cetinju pronašli i oduzeli automatsku pušku „Heckler & Koch“, prigušivač, 150 komada municije kalibra 9 mm, eksploziv i dvije silikonske maske za lice. Navedene stvari i predmeti su se nalazili u dva ranca", saopštila je Uprava policije.

photo4

Foto:Uprava policije

Kako se dodaje, nakon niza preduzetih operativnih mjera i radnji službenika OB Cetinje i drugih organizacionih jedinica Uprave policije, te izvršenih vještačenja u Forenzičkom centru, danas su, u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, uhapšeni muškarac I.J. i žena N.V.

Iz Uprave policije ističu da su njeni službenici, otkrivanjem i oduzimanjem sredstava za izvršenje ubistva kao i lišenjem slobode ova dva lica, spriječili ubistvo koje je bilo planirano.

"Sumnja se da su ova dva lica pokušali da liše života pripadnika organizovane kriminalne grupe (OKG) na način što su u sobu u hotelu Grand donijeli i sakrili sredstva za izvršenje ovog krivičnog djela koja su bila planirana za izvršenje ubistva.Osumnjičeni su zadržani u policijskim prostorijama i biće, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela", kaže se u policijskom saopštenju.

photo2

Foto:Uprava policije

Policija radi na otkrivanju identiteta drugih osoba koje su povezane sa ovim slučajem.

photo1

Foto:Uprava policije

"Službenici OB Cetinje u sadejstvu sa drugim organizacionim jedinicama policije preduzimaju dalje aktivnosti u cilju identifikovanja ostalih lica involviranih u planiranje i izvršenje ovog krivičnog djela odnosno potpunog rasvjetljavanja događaja za koji postoji sumnja da je povezan sa sukobom organizovanih kriminalnih grupa. Policijsko – tužilačke aktivnosti na sprječavanju, otkrivanju i suzbijanju krivičnih djela povezanih sa sukobima organizovanih kriminalnih grupa se nastavljaju", zaključuju iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.