Direktorat za vanredne situacije poslao upozorenje nadležnim službama
Ilustracija

Večeras i sjutra se očekuje nevrijeme

Direktorat za vanredne situacije poslao upozorenje nadležnim službama

Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore upozorio je nadležne službe da podignu nivo operativne spremnosti zbog najavljenog nevremena koje će večeras zahvatiti Crnu Goru.

 

Kako je saopšteno iz Direktorata, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju je najavio da će tokom noći i sutra ujutru i prijepodne, ciklonska aktivnost u južnom Jadranu usloviti loše vremenske prilike u Crnoj Gori. 

"Najavljene meteorološke aktivnosti potencijano mogu dovesti do pojave kratkotrajno jake kiše, često sa gradom i naglim kratkotrajnim prilivom obilnije količine vode, kao i do kratkotrajnih olujno-vrložnih vjetrova sa burnim atmosferskim električnim praženjenjima", kaže se u saopštenju. 

Navodi se da je poziv poslat svim opštinama, Upravi policije, službama zaštite i spašavanja, Direkciji za saobraćaj, nacionalnim parkovima, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Elektroprivredi, Crnagoraputu, kao i Aerodromima Crne Gore, aerodromima Podgorica i Tivat, kao i Upravi pomorske sigurnosti i Upravi za šume. 

"U pozivu je data detaljna informacija o očekivanoj meteorološkoj situaciji, a poslat je u skladu s preventivnim aktivnostima koje se sprovode za slučaj vremenskih neprilika", dodaje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.