Đurić likvidiran mitraljezom, sa broja iz zatvora stigla dojava o njegovom kretanju
ZIKS

Ubistvo u ZIKS-u

Đurić likvidiran mitraljezom, sa broja iz zatvora stigla dojava o njegovom kretanju

Ubica Dalibora Đurića imao je pomoćnika u spuškom zatvoru koji mu je javio kada je Kotoranin izašao iz ćelije u šetnju. Istražitelji i dalje tragaju za egzekutorom i naručiocem te likvidacije.

U istrazi im je stiglo više nalaza vještaka, a jedan od njih pokazuje da je sa broja koji je korišćen u krugu zatvora stigla dojava o Đurićevom kretanju. Ipak, još nije poznato ko je vlasnik tog broja. Zbog toga su izdati novi nalozi za preciznija vještačenja, piše Dan.

Takođe, sklapajući mozaik likvidacije u spuškom zatvoru, dostavljen je nalaz kojim je utvrđeno da je Đurić likvidiran mitraljezom sa optičkim nišanom, a ne snajperom, kako se spekulisalo na početku istrage.

Nadležni istražni organi izdali su naredbu da se kontroliše više osoba iz zatvora, kako bi se utvrdilo da li je neko od njih nadgledao Đurića i imao komunikaciju sa organizatorima njegove likvidacije.

Istražitelji su do sada uspjeli da otkriju samo osobe koje su, kako se sumnja, pomagale ubici Đurića i njegovom pomagaču da prikriju tragove. Zbog toga su se na optuženičkoj klupi Višeg suda u Podgorici našli Dejan Pavićević i Miloš Trbo, piše Dan.

Đurić, koji je, prema podacima policije, bio visokopozicionirani član „škaljarskog klana”, ubijen je u septembru 2016. godine u krugu spuškog zatvora.

Bio je u poluotvorenom odjeljenju i sjedio ispred jednog od paviljona kada ga je hitac, ispaljen sa obližnjeg brda, pogodio u grudi. Pritrčali su mu stražari i još neki zatvorenici koji su bili u krugu. U tom momentu je davao znake života, ali je bio u nesvjesnom stanju. Povredama je podlegao na putu ka Kliničkom centru.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.