Purišić: Uređuje se priznavanje profesionalnih kvalifikacija za regulisane profesije
Kemal Purišić

Purišić: Uređuje se priznavanje profesionalnih kvalifikacija za regulisane profesije

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Prijedlog zakona o priznavanju profesionalnih kvalifikacija za obavljanje regulisanih profesija.

“Ovim se uređuje oblast priznavanja profesionalnih kvalifikacija za obavljanje regulisanih profesija. Na taj način se omogućava imaocima stučnih kvalifikacija van Crne Gore da mogu zasnovati radni odnos u Crnoj Gori. Na taj način se podstiče zapošljavanje i obezbjeđuje veća konkurentnost na tržištu rada“, rekao je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić. 

Rekavši da se ovim zakonom stvaraju uslovi za imaoce stručnih kvalifikacija iz Crne Gore da se mogu zaposliti na tržištu EU, ministar Purišić je istakao da će pomenuti zakon stupiti na snagu momentom učlanjenja Crne Gore u EU.

Naglasio je da zakon prepoznaje tri standardna načina priznavanja stručnih kvalifikacija u regulisanim djelatnostima- automatski način prepoznavanja za sedam profesija, priznavanje stručnih kvalifikacija na bazi profesionalnog tj. radnog iskustva i opšti način priznavanja stručnih kvalifikacja koji obuhvata sve što ne obuhvataju prehodna dva načina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.