Rad na razvoju preduzetništva na lokalnom nivou u Herceg Novom
Sastanak u Tehnopolisu

Posjeta predstavnica Opštine Herceg Novi Tehnopolisu

Rad na razvoju preduzetništva na lokalnom nivou u Herceg Novom

Opština Herceg Novi će u narednom periodu imati intenzivnu saradnju sa timom Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis, u pogledu koncipiranja i realizacije mjera podsticaja lokalnog preduzetništva kroz organizovanje obuka, radionica, treninga za zainteresovane, ali i kroz pružanje bespovratne finansijske podrške, u skladu sa mogućnostima u okviru ovogodišnjeg budžeta, saopšteno je iz Kabineta predsjedniak Herceg Novog.

Ovo je zaključeno tokom jučerašnje radne posjete sekretarke za turizam, ekonomski razvoj i investicije Suzane Memarović i rukovodioca odjeljenja za investicije u tom sektoru Branke Mračević ovom centru u Nikšiću.

Posjeta Tehnopolisu, kako je navedeno, podstaknuta je namjerama u opštinskom Sekretarijatu da se u narednom periodu posebna pažnja posveti razvoju preduzetništva na lokalnom nivou, te pripremi intenzivan program podrške svima koji su zainteresovani za pokretanje sopstenog biznisa ili razvoja postojećeg.

Menadžerka biznis inkubatora IPC Tehnopolis Jelena Đedović, menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i razvoj preduzetništva Đorđije Brkuljan i menadžer za upravljanje projektnim aktivnostima i razvoj preduzetništva Aleksandar Janičić predstavili su rad Tehnopolisa po sektorima, kao i dobra iskustva i prakse u dosadašnjem radu.

SastanakuTehnopolisu2

Foto: Opština Herceg Novi

Jačanje i podsticaj preduzetništva u opštinama, kako se ističe, predstavlja jedan od ključnih preduslova održivog razvoja, i na sastanku je konstatovano da je to ujedno i jedan od najvećih izazova za lokalne samouprave. S tim u vezi, namjera Sekretarijata je da za narednu godinu u budžetu obezbijedi značajnija sredstva za podršku preduzetništvu na lokalnom nivou.

Dodatno, razmatrane su mogućnosti saradnje na projektima finansiranim od strane međunarodnih donatora i realizacije zajedničkih aktivnosti, i dogovoreno partnerstvo na pozivima IPA programa  prekogranične saradnje čije raspisivanje se očekuje narednih mjeseci.

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, kako je navedeno, osnovan je kao mjesto na kojem se mogu naći potrebne informacije i podrška za razvoj poslovne ideje, pokretanje privatnog biznisa, vođenje biznisa i mogućnosti pribavljanja finansijskih sredstava. Bavi se promocijom i razvojem preduzetništva, to jest osnivanjem novih i razvojem postojećih preduzeća na lokalnom i regionalnom nivou, promovisanjem i razvojem naučno-istraživačkih rezultata u cilju pospješivanja poslovanja preduzeća, kao i učestvovanjem u realizaciji različitih razvojnih projekata. Bitan dio poslovnih aktivnosti je i formiranje mreže institucija, privrednika i pojedinaca koji će biti podrška svim potencijalnim preduzetnicima, novoosnovanim i već osnovanim preduzećima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.