Ronaldo napušta Real Madrid!
Kristijano Ronaldo

Prelomio

Ronaldo napušta Real Madrid!

Zvanično najbolji fudbaler svijeta Portugalac Kristijano Ronaldo donio je nepovratnu odluku da napusti Real Madrid, prenosi dnevnik iz njegove domovine Rekord.

Kako se navodi, razlog za takav potez Ronaldo je pronašao jer predsjednik Reala Florentino Perez nije ispunio obećanje i nagradio ga za uspjehe, pa smatra da nije dobio priznanje od kluba.

Prethodno, španski mediji objavili su da Ronaldo zahtijeva platu od čak 75 miliona eura godišnje i šestogodišnji ugovor, odnosno da završi karijeru u Madridu u 40. godini.

To znači da bi imao za 30 miliona eura veća primanja i postao ubjedljivo najplaćeniji fudbaler planete, ispred Barseloninog Lionela Mesija koji zarađuje 50 miliona.

Ronaldo je odmah po osvajanju treće uzastopne Lige šampiona izjavio da mu je "bilo lijepo u Realu" i tako privukao pažnju Pari Sen Žermena i Mančester Junajteda.

Sličan pritisak na upravu kluba Ronaldo je i ranije pravio, kada je prijetio odlaskom, a na kraju ostao uz ispunjenjene zahtjeve.

Najbolji fudbaler svijeta u Madrid je došao 2009. godine za rekordnih 90 miliona eura. Odigrao je 438 mečeva za Real, postigao je 450 golova, osvojio je četiri Lige šampiona i dvije LaLige.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.