Infantino: Moguće otkazivanje utakmica na Svjetskom prvenstvu ako bude incidenata na rasnoj osnovi
Đani Infantino

Mjere predostrožnosti

Infantino: Moguće otkazivanje utakmica na Svjetskom prvenstvu ako bude incidenata na rasnoj osnovi

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino rekao je da će sudije na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji moći da otkažu utakmicu ako bude bilo incidenata na rasnoj osnovi.

Postoji zabrinutost fudbalera i navijača o diskriminaciji i uvredama na rasnoj osnovi na Mundijalu u Rusiji, koji počinje sljedećeg četvrtka, posebno poslije učestalih problema u toj zemlji u posljednjih nekoliko godina.

Infantino je rekao da su preduzete mjere ako se nešto slično dogodi na utakmicama u Rusiji i upozorio na "ozbiljne posljedice", prenosi Beta.

"Ne bih rekao da smo zabrinuti oko diskriminacije, ljudskih prava i bezbjednosti, ali to shvatamo veoma ozbiljno. Preduzeli smo odgovarajuće mjere tokom priprema za turnir. Imaćemo jasne procedure, uključujuću i proceduru u tri koraka za sudije, koji mogu da zaustave, prekinu ili otkažu utakmicu u slučaju diskriminacije", rekao je Infantino, preneo je Skaj.

Infantino je dodao da Fifa ima sistem praćenja i neposrednih kazni ako se nešto dogodi.

"Mi naravno ne želimo da se nešto dogodi i svi su upozoreni da će, ako se to dogodi, biti ozbiljnih posljedica", naveo je prvi čovjek svjetske kuće fudbala.

Na Mundijalu u Rusiji će se prvi put u istoriji Svjetskog prvenstva koristiti video tehnlogija VAR.

"Fudbal je spreman za upotrebu VAR, testirali smo ga u posljednje dvije godine. Analizirali smo ga i uvjereni smo da će od njega biti koristi. Neće potpuno riješiti probleme, ali će biti velika pomoć sudijama, a njima moramo da pomognemo koliko možemo. Sudije će dobiti pomoć, ali oni uvijek na kraju donesu konačnu odluku", rekao je Infantino.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.