Predstavljena turistička ponuda Crne Gore u Banjaluci, trend rasta gostiju iz Republike Srpske
Foto: Ilustracija

Predstavljena turistička ponuda Crne Gore u Banjaluci, trend rasta gostiju iz Republike Srpske

U Banjaluci je sinoć održano "Crnogorsko veče" na kojem je predstavljena ovogodišnja turistička ponuda Crne Gore.

Ljiljana Čukić, menadžerka u Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore, rekla je da već desetu godinu ta organizacija, zajedno sa turističkim organizacijama Budve, Bara, Herceg Novog, Kotora i Tivta, predstavlja svoju turističku ponudu u Banjaluci.

Čukićeva je navela da postoji trend rasta gostiju iz Banjaluke i Republike Srpske u Crnoj Gori, dodavši da na malom prostoru Crne Gore postoji raznovrsna turistička ponuda sačinjena od pet nacionalnih parkova, avanturističkih sportova, plaža, eko-sela i bogate tradicionalne hrane.

Ona je istakla da se tokom ljeta na crnogorskom primorju održava 300 manifestacija.

Pomoćnik direktora Turističke organizacije Budva Vukoslav Rucović rekao je da će ove godine manifestacije u Budvi biti drugačije organizovane.

"Ranije ih je bilo više, ali su kraće trajale, a ove godine gledamo da smanjimo njihov broj, ali da ih produžimo na više dana, kako bi gosti došli u Budvu, a onda se u njoj zadržali nekoliko dana", kazao je Rucović.

Prema njegovim riječima, 30. jula, povodom godišnjice osnivanja TO Budva, biće održana velika manifestacija, na kojoj će nastupati jedna od "velikih regionalnih zvijezda", prenosi Beta.

"Ne smijem da vam otkrijem o kome se radi, ali mislim da će biti fenomenalno i to se ne smije propustiti. Sea Dance Festival je pomjeren iz jula za kraj avugusta, promijenili smo i lokaciju, biće nešto novo i mislim da će i to biti fenomenalno. Izmjestili smo taj Festival iz sredine sezone da na taj način produžimo i samu sezonu", istakao je Rucović.

Gosti iz RS i BiH su treći po ostvarenom broju noćenja u Crnoj Gori, poslije Rusa i gostiju iz Srbije, kazao je Rucović, dodavši da Budva ima turističku ponudu za goste sa manjom ili većom platežnom moći.

"Cijene variraju, one zavise od lokacije, od broja zvjezdica objekata za smještaj… Budva ima više od dvije hiljade registrovanih privatnih i hotelskih smještaja, tako da svako moće naći ono što mu odgovara", naveo je pomoćnik direktora TO Budva. 

Prezentacija ljetnje turističke ponude Crne Gore u BiH nastaviće se 8. juna u Sarajevu.

Prošle godine broj gostiju iz cijele Bih u Crnu Goru povećao se za tri procenta u odnosu na 2016. godinu.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.