Građanski protest:  U nedelju polusatna blokada saobraćaja zbog visokih cijena goriva
ilustracija

Regionalna inicijativa

Građanski protest: U nedelju polusatna blokada saobraćaja zbog visokih cijena goriva

Grupa nezadovoljnih građana organizovaće u nedjelju, 10.juna u 17 časova protest zbog poskupljenja cijena goriva.

Nezadovoljstvo zbog visokih cijena goriva, koje su u posljednjih mjesec rasle drastično, građani će iskazati tako što će na pola sata zaustaviti svoje automobile na glavnim raskrsnicama u svim gradovima Crne Gore, piše Dan.

Grupa građana poziva građane na protest putem društvenih mreža, a slični protesti organizovani su i u Bosni i Hercegovini i Srbiji, s tim što će u tim zemljama vozači sat vremena ugasiti automobile.

Grupa na Fejsbuku je osnovana prije nekoliko dana.

“Protest organizuju svi nezadovoljni građani Crne Gore. Ovo je bunt ne samo zbog cijene goriva nego i zbog loše ekonomske situacije, migracije stanovnika sjevera i bahatosti političara koji ne brinu o narodu, već samo o svojim ličnim interesima. Pokušaćemo da animiramo ljude da zaustave svoje automobile na glavnim raskrsnicama, a političare da se ne miješaju u ovaj protest, jer nam nije potrebno njihovo pojavljivanje. Dosta smo mi slušali njih, nek sada oni slušaju nas”, kazali su za Dan administratori Fejsbuk grupe „Protest protiv prevelike cijene goriva“.

U pozivu na protest naveli su da se u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji organizuju građanski protesti zbog visokih cijena goriva, a najviše razloga za to imaju građani Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.