Sastanak Trampa i Kima se uvelike priprema: Čuvaće ih najpoznatije ratničko pleme na svijetu
Donald Tramp i Kim Džong Un

Sprema se poseban samit koktel

Sastanak Trampa i Kima se uvelike priprema: Čuvaće ih najpoznatije ratničko pleme na svijetu

Istorijski sastanak američkog predsjednika Donalda Trampa i sjevernokorejskog vođe Kim Džong Una, održaće se u utorak 12. juna u 9 sati ujutro po lokalnom vremenu, u Singapuru, saopšteno je iz Bijele Kuće. Samit će biti u luksuznom hotelu ''Kapela'', na ostrvu Sentosa.

Tramp je najprije otkazao sastanak s Kimom, ali je kasnije odlučeno da će dugo očekivanog sastanaka dvojice lidera ipak biti.

Domaćini tvrde da tokom istorijskog samita iznad luksuznog turističkog kompleksa na južnom ostrvu Sentosa ni ptica neće moći da proleti.

Predsjednika Donalda Trampa i sjevernokorejskog lidera Kima Džong Una štitiće pripadnici najpoznatijeg ratničkog plemena na svijetu - nepalske Gurke.

gurkeprofimedia

Foto:Profimedia

Spremaju se i singapurski ugostitelji. U čast samita kreiran je novi koktel na bazi burbona, jagoda i fermentisane soje, prenosi N1.

"Koristim burbon jer je iz Kentakija. Amerikanci obožavaju burbon. Soja je tu zbog Korejanaca", kaže jedan singapurski šanker.

"To je jedan od najvećih događaja u novijoj svjetskoj istoriji i naravno da želimo da budeo dio cijele priče i uzbuđenja koje je prati".

Analitičari smatraju da je će izbor ostrva nakrcanog luksuzom, koje je lako izolovati od svijeta, olakšati organizaciju.

"Čak i na ostrvu Sentosa, hotel Kapela je izdvojen, tako da je idealna lokacija za samit, možda i bolja od Šangri La hotela, koji je izvrstan", ocjenjuje analitičar Malkom Kuk.

Pripreme za samit američkog predsjednika i sjevernokorejskog lidera teku dobro, saopštila je Bijela kuća.

Tramp je rekao da je zaustavio uvođenje novih sankcija Sjevernoj Koreji i dodao da više ne želi da koristi termin "maksimalni pritisak". On se nedavno sastao u Bijeloj kući s visokim zvaničnikom Sjeverne Koreje Kim Džong-Čolom.

"Izgleda da Sjeverna Koreja ide u dobrom pravcu, stvaraju se veze, teku pregovori, čak i prije susreta. Ali vidjećemo... biće to vrlo značajni dani", rekao je Tramp.

Manje od nedjelju dana prije istorijskog susreta izgleda da su stara i novija neprijateljstva zaboravljena. Predsjednik SAD želi da osigura nuklearni sporazum s Sjevernom Korejom, navodeći da je svjestan da je za taj proces potrebno više od jednog sastanka. 

Izvor:N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.