Optuženi za ubistvo policajca Irfana Kujovića odbacuje krivicu
Stradali Kujović

Negirao navode optužnice

Optuženi za ubistvo policajca Irfana Kujovića odbacuje krivicu

Enis Memić iz Brodareva juče je u bjelopoljskom Višem sudu negirao navode optužnice koja ga tereti da je u julu 2015. godine automobilom usmrtio saobraćajnog policajca Irfana Kujovića.

- Ne priznajem krivično djelo koje mi je stavljeno na teret – kazao je Memić, prenosi Pobjeda.

Prema riječima optuženog, od advokata je saznao da će mu biti zabranjen izlazak iz Srbije, te da je iz tog razloga pošao u Crnu Goru mimo graničnog prelaza.

On je istakao da je u Podgoricu pošao sa namjerom da uzme novac koji mu je dugovao Jonuz Hadžibeki.

- Sa prijateljem Redžom Sinančevićem i bratom Bahrudinom krenuo sam ka Crnoj Gori automobilom „golf 3“. Granicu sam prešao tako što sam zaobišao punkt - ispričao je Memić.

Pojasnio je da je Sinančević ostao u Bijelom Polju, a da je sa bratom nastavio prema Podgorici. Prema riječima optuženog, nije uspio da uzme novac od Hadžibekija pa se sa bratom i Sinančevićem, koji im se pridružio u Bijelom Polju, uputio nazad ka Brodarevu. Tokom vožnje, kako je naveo, stajali su na nekoliko mjesta kao i na benzinskim pumpama, ali da ne zna imena mjesta.

- Bez obzira na upozorenje advokata, sjutradan sam se uputio u Sarajevo gdje me je odvezao prijatelj iz Priboja Almedin Mulaosmanović. Tamo sam otišao da pomognem prijatelju u renoviranju stana jer sam bio iznerviran što nijesam mogao da izvučem svoj novac od Hadžibekija - rekao je Memić i dodao da je granicu u mjestu Uvac prešao sa ličnom kartom.

- U Sarajevu sam nakon 3-4 dana saznao iz medija da je u Crnoj Gori poginuo policajac i da je osumnjičen Enis Memić. Nakon toga pozvao sam advokata u Podgorici, ne sjećam se imena, našao sam njegov broj na internetu i objasnio o čemu se radi. Advokat me je savjetovao da sačekam da se završi istraga i da će se možda u međuvremenu pronaći pravi krivac – ispričao je optuženi.

Prema optužnici koju zastupa tužiteljka Višnja Medojević, Memić je 22. jula 2015. oko 19.45 sati na regionalnom putu Slijepač most – Pljevlja, u mjestu Pajska Luka, upravljajući vozilom „golf“ sa umišljajem ubio saobraćajnog policajca Kujovića na čiji znak za zaustavljanje nije postupio.

Memić je ne smanjujući brzinu od 90,1 km/h prešao sa desne na lijevu kolovoznu traku i udario policajca, a potom pobjegao s lica mjesta, nakon čega je Kujović preminuo.

Memić je bio u bjekstvu do decembra prošle godine kada ga je Bosna i Hercegovina izručila po međunarodnoj potjernici koju je Crna Gora raspisala za njim, a nakon što je u tamošnjem zatvoru odslužio kaznu zatvora za šverc droge.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.