Glavni odbor DPS: Pred Crnom Gorom nova faza ekonomskog i demokratskog napretka

Glavni odbor DPS: Pred Crnom Gorom nova faza ekonomskog i demokratskog napretka

Glavni odbor Demokratske partije socijalista Crne Gore je, na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, izkazao zadovoljstvo velikim izbornim pobjedama, koje je DPS ostvarila ubjedljivim trijumfom prvo na predsjedničkim izborima 15. aprila i na lokalnim 27. maja, saopšteno je iz te partije.

"Na sjednici su analizirani rezultati oba izborna procesa i konstatovano je da oni potvrđuju nadmoć izbornih programa DPS-a, povjerenje koje građani ukazuju ukupnoj politici naše partije, superiornost vršilaca najviših državnih i lokalnih funkcija, kao i ukupan odnos crnogorske javnosti prema dosadašnjim ostvarenim rezultatima državne politike koju domintantno kreira DPS", navodi se u saopštenju.

Takođe, kako dodaju, na zasjedanju Glavnog odbora je istaknuto da "izborni rezultati na predsjedničkim i lokalnim izborima predstavljaju konačnu i ubjedljivu pobjedu opredijeljenosti građana za evroatlantske i evropske vrijednosti i dalji put Crne Gore ka Evropskoj Uniji, uz očekivanje da je ovo i završni udarac destruktivnosti političke konkurencije, nakon dvije decenije njihovog bezuspješnog otpora strateškim državnim prioritetima".

glavniodbordps

"U atmosferi pune političke stabilnosti koju su osnažile ove izborne pobjede, pred Crnom Gorom je nova faza ekonomskog i demokratskog napretka, koja će obezbijediti bržu i efikasniju realiziju izbornih programa, čiji je zajednički prioritet viši kvalitet života svih građana, konstatovano je na sjednici Glavnog odbora. Dostizanju tog cilja najveći doprinos treba da daju nove mlade snage na lokalnom i državnom nivou, kojima je značajno obogaćena kadrovska struktura DPS u proteklom izbornom ciklusu", kazali su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, izražena je spremnost DPS za saradnju sa političkim partijama koje dijele temeljna politička opredjeljenja i koje su spremne da preuzmu odgovornost i svoje potencijale stave u fukciju daljeg ubrzanog napretka kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.

"Glavni odbor uputio je zahvalnost svim članovima, aktivistima, volonterima, simpatizerima i glasačima DPS za izuzetno zalaganje koje su pokazali tokom izbornih procesa i doprinos koji su dali ubjedljivim pobjedama partije, kao i svim građanima koji su svojim učešćem na izborima doprinijeli daljem demokratskom razvoju Crne Gore", zaključuju u DPS-u.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.