Pogledajte suncobran koji vas prati u stopu (VIDEO)
Foto: Screenshot/Youtube

Predstavljen u Japanu

Pogledajte suncobran koji vas prati u stopu (VIDEO)

Mala japanska kompanija predstavila je prototip pokretnog suncobrana koji se pokreće dronom i koji će omogućiti korisniku da hoda u sjenci.

Ko je doživio vruća i vlažna japanska ljeta razumjeće što je podstaklo otkriće nove sprave. 

Ašai pauer servis (Ashai Power Service), mala kompanija u sjeveroistočnoj prefekturi Tošigi, nada se da će iduće godine moći da počne s prodajom nove sprave. 

U prvo vrijeme cilj će biti da djeluje u privatnim zatvorenim prostorima kao što su golf tereni zbog rizika od pada i zbog komplikovanih propisa za korišćenje dronova.  

"Smislio sam da napravim ovaj predmet jer ne volim da nosim kišobran", rekao je za Frans pres vlasnik firme Kendži Suzuki. 

Prečnika 1,5 metra, prototip drona suncobrana težak je pet kilograma i za sada može da leti samostalno pet minuta na bateriju koja se puni. 

Kompanija sa nada da će moći da poveća vrijeme leta na 20 minuta, tako što će olakšati motor. 

"Trenutno testiramo treću generaciju prototipa i pokušavamo da prevaziđem glavni tehnički izazov, a to je stabilizacija leta iznad glave korisnika uz njegovo praćenje", rekao je Suzuki. 

Sistem praćenja zasniva se na kamerama.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.