Poraz u Luksemburgu za mlade Sokole
Foto:FSCG

Poraz u Luksemburgu za mlade Sokole

Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od vršnjaka iz Luksemburga rezultatom 3:2 u prvom prijateljskom meču koji je sinoć odigran u Berbunu.

Izabranici Milorada Pekovića odigrali su dobo prvo poluvrijeme, otišli na odmor sa golom prednosti, da bi u nastavku domaćin u potpunosti preokrenuo rezultat.

Reprezentativci Luksemburga prvi su pronašli put do mreže rivala – grešku naše posljednje linije u 21. minutu susreta iskoristio je Vilar i udarcem sa pet metara donio prednost domaćinu.

Samo tri minuta kasnije uslijedio je odgovor „sokola“. Ubacivanje Roganovića iz slobodnog udarca i povratni pas Rakonjca na drugu stativu koristi Babić i udarcem glavom poravnava rezultat. U 28. minutu odličnu akciju Babića i Rakonjca u pogodak za prednost našeg tima pretvorio je Stanišić.

Domaći su u 61. minutu došli do izjednačenja i ponovo je pogotku prethodila loša intervencija naše odbrane. U strijelce se udarcem sa tri metra upisao Šhaus.

„Sokoli“ su pokušali da dođu do novog vođstva, imali dobre prilike preko Pavlićevića i Rakonjca, ali je njihove udarce dobrim intervencijama zaustavio Kips. Pitanje pobjednika riješeno je u posljednjem minutu regularnog toka susreta nakon starta Perišića i prestrogo dosuđene najstrožije kazne, koju je u pogodak pretvorio Vilar.

- Slabo smo ušli u utakmicu, protivnik je bio dosta agresivniji i uglavnom je imao loptu u svom posjedu. Ipak, kasnije smo zaigrali dobro, uspjeli da postignemo dva gola, imali i nekoliko šansi. Međutim, pravili smo i individualne greške i tako smo i primili gol u posljednjim trenucima utakmice. Osjetio se umor kod igrača, ali to nije opravdanje za ovaj poraz, kazao je selektor Peković.

Isti rivali odigraće u četvrtak revanš meč.

FSCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.