Spas za ujed komarca: Ovo namažite i nestaje svrab
Ilustracija

Spas za ujed komarca: Ovo namažite i nestaje svrab

Ljeto svi željno očekuju, radujemo se suncu, plaži, moru, sunčanju, a nerijetko zaboravimo na dosadne insekte koji često mogu da nam pokvare zabavu.

Ujed komarca izaziva neizdrživ svrab, a postoji nekoliko trikova pomoću kojih možete da ga se riješite:

Jedan od najpraktičnijih jeste savjet naših starih, a potrebna vam je samo metalna kašika. Nju zagrijete pod mlazom vrele vode, a onda je polako prislonite na mjesto gdje vas je ujeo komarac. Pripazite, kašika ne smije da bude pretopla!

Osim toga, možete se poslužiti namirnicama iz vaše kuhinje. Namažite med na mjesto ujeda, i on će ublažiti svrab. Takođe, može pomoći i pasta za zube, ali i led koji treba držati na koži sve dok ne osjetite da više ne osjećate simptome ujeda insekta. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.