Rožajac uhapšen nakon sedam godina, skrivao se u bunkeru na tavanu seoske kuće
Ilustracija

Rožajac uhapšen nakon sedam godina, skrivao se u bunkeru na tavanu seoske kuće

Rožajska policija lišila je slobode jutros M.B. (40) iz Rožaja, koji se potraživao međunarodnom potjernicom zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od pet godina na koju je osuđen 2011. godine zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Službenici Stanice kriminalističke policije OB Rožaje su lišili slobode M.B. u jednom selu na području Rožaja, na osnovu operativnih podataka do kojih su policijski službenici došli. Nakon dobijanja operativnih podataka da se M.B. skriva u blizini Rožaja, službenici OB Rožaje su, naime, danas u jutarnjim časovima izvršili pretres kuće koja pripada njegovoj porodici u jednom selu u blizini Rožaja, gdje su pronašli M.B. koji se skrivao na tavanu, u bunkeru koji je napravljen u tu svrhu", saopšteno je iz policije.

M.B. je na kaznu zatvora u trajanju od pet godina osuđen 2011. godine i od tada je bio nedostupan crnogorskim nadležnim organima.

"Za njim je, zbog privođenja na izdržavanje navedene kazne zatvora, bila raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol Podgorica", saopšteno je.

M.B. je osuđen na pet godina zatvora zato što je, kako je presuđeno, u septembru 2008. godine od jedne osobe sa Kosova, zajedno sa još jednim licem, radi dalje prodaje nabavio oko četiri kilograma heroina (3.977,91 grama).

"Ta osoba je prokrijumčarila heroin sa Kosova u Crnu Goru, a M.B. je izvršio nabavku droge u namjeri da je stavi u dalji promet. Osoba koja je prevozila drogu je lišena slobode kada je namjeravala da drogu preda M.B. na dogovoreno mjesto u Rožajama", navodi se u saopštenju policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.