Opština Heceg Novi i ove godine obezbjeđuje besplatno ljetovanje za socijalne slučajeve
Foto: Opština Herceg Novi

Najugroženiji slučajevi sa Kosova i Metohije

Opština Heceg Novi i ove godine obezbjeđuje besplatno ljetovanje za socijalne slučajeve

Opština Herceg Novi je i ove godine obezbjedila besplatno ljetovanje u našem gradu za tridesetoro djece iz socijalno ugroženih porodica i djece sa smetnjama u razvoju sa Kosova i Metohije, i to kroz podršku projektu „Moje sunce“.

Ovim projektom Udruženja građana „Složno u nevolji-SUN“ predviđen je boravak djece iz izolovanih enklava sa Kosova i Metohije, uzrasta od 6 do 13 godina u hotelu „Lighthouse“ u Igalu, u drugoj polovini avgusta, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Radi se o mališanima koji potiču iz najugroženijih porodica sa Kosova i Metohije – po kriterijumu materijalne ugroženosti, zdravstvenog stanja, tjelesnog invaliditeta ili smetnji u razvoju. Njihov boravak i oporavak sastojaće se iz niza aktivnosti koje su osmišljene u cilju obrazovne, razvojne i psiho-fizičke dobrobiti.

Projekat „Moje sunce“, kako se navodi, traje petnaest godina, a do sada je preko 4.800 djece boravilo na moru i planini. Od samog početka projekta jedan od pokrovitelja je Opština Herceg  Novi.

Opština na ovaj način nastavlja da podržava humane projekte, posebno one usmjerene na najmlađe, vođena idejom da je obaveza i odgovornost lokalne uprave između ostalog i odgovoriti molbama za pružanje pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Osim ovog, Opština je u proteklom periodu podržala projekat „Dane milosrđa“, humanu donatorsku akciju održanu prije pola godine u Podgorici, radi prikupljanja pomoći za socijalno najugroženije porodice nestalih, izbjeglih i raseljenih lica sa Kosova koji privremeno borave u Crnoj Gori.

„Dani milosrđa” su organizovani na inicijativu Saveza udruženja raseljenih, izbjeglih i prognanih lica u Crnoj Gori i Udruženja porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji „Crveni Božur“, a uz pomoć i podršku Ambasade Republike Srbije u Crnoj Gori, Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore, kao i Komisije za nestala lica i Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.