Privrednici najavljuju tužbu, malinari radikalizaciju protesta
Foto: Ilustracija

Prijepoljska preduzeća trpe velike gubitke

Privrednici najavljuju tužbu, malinari radikalizaciju protesta

Najveći prijepoljski privrednici najavljuju tužbu protiv Udruženja malinara navodeći da su protesti i blokada magistrale ugrozili njihovo poslovanje.

Đorđe Ljujić, vlasnik preduzeća "Jela star" kaže da je prinuđen da raspusti radnike, prenosi Glas zapadne Srbije.

"Već dva dana proizvodnja nam je blokirana, a prevoz sirovina i robe onemogućen. Moraću da raspustim radnike, a u sličnoj situaciji su i ostali privrednici koji imaju preko 1.000 zaposlenih ljudi", rekao je Ljujić, vlasnik jednog od najvećih preduzeća u Prijepolju. 

5b151066f0404bceb4f011750a0a0a672018060223069485834298224Webpreview

Foto: AA

On smatra i da se problem malinara ne može rješavati na ovaj način i da privrednici trpe velike gubitke, prenosi Tanjug. 

On je zamolio i vladu da pomogne da se okončaju protesti kako bi se normalizovao rad preduzeća u Prijepolju, ali i svakodnevni život. 

Zbog blokade magistrale i protesta malinara usporene su ili zaustavljene sve vitalne funkcije u opštini, a malinari nezadovoljni pregovorima sa predstavnicima vlasti od večeras najavljuju i radikalizaciju protesta, navodi GSZ. 

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da država ne može i neće da garantuje otkupnu cijenu maline, jer tu cijenu diktira tržište. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.