Preduzete velike mjere bezbjednosti: 800 policajaca će čuvati Putina u Beču
Vladimir Putin

Neki djelovi grada biće zatvoreni

Preduzete velike mjere bezbjednosti: 800 policajaca će čuvati Putina u Beču

U Beču preduzete velike mjere bezbjednosti pred dolazak predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Oko 800 policajaca biće zaduženo za bezbjednost visokog gosta, najavljeno je uoči posjete, uz napomenu da će i neki djelovi grada biti zatvarani.

U obezbjeđivanje Putina uključene su razne jedinice policije - od specijalnih jedinica Vega i Kobra do običnih policajaca, ali i vojska koja će nadzirati vazdušni prostor iznad Beča. 

Ruta kretanja Putina iz bezbjednosnih razloga drži se u tajnosti, prenosi Tanjug. 

Predsjednik Austrije Aleksander van der Belen primiće, uz vojne počasti, svog ruskog kolegu. Putin će razgovarati i sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom i vicekancelarom Hajnc-Kristijanom Štraheom. 

Zatim je predviđeno da Putin, u pratnji šefice austrijske diplomatije Karin Knajsel, položi vijenac na spomenik palim ruskim borcima. 

Na kraju posjete Putin će sa Van der Belenom otvoriti izložbu "Ermitaž u gostima - djela majstora: od Botičelija do Van Dajka". 

Inače, policiji su prijavljena i dva protesta – jedan protiv Putina, a drugi pristalica Rusije pod motom "Prijateljstvo sa Rusijom". 

Putin u Beč dolazi povodom 50. godišnjice od potpisivanja Sporazuma o snabdijevanju gasom iz Rusije, a uoči posjete Štrahe je zatražio od EU da ukine, kako kaže, besmislene sankcije protiv Moskve.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.