Grom udario u crkvu u Aleksandrovcu
Crkva Svetog Nikolaja

Vjernici smatraju da postaje "mjesto čuda i proviđenja"

Grom udario u crkvu u Aleksandrovcu

Crkvu svetog Nikolaja u selu Aleksandrovac juče je u ranim jutarnjim časovima udario grom.

Srećom niko nije bio povrijeđen, a vjernici smatraju da ova crkva postaje "mjesto čuda i proviđenja",piše Blic.

- Oko sedam sati ujutru bila je strašna oluja u Aleksandrovcu, pljuštala je kiša, sijevalo je i grmjelo, treslo se na sve strane. Odjednom se začuo snažan prasak i vidjeli smo da je munja pogodila kupolu crkve. U crkvi nije bilo mnogo ljudi, u trenutku udara tu se nalazio sveštenik i žena koja mu pomaže. Oko crkve takođe nija bila gužva jer su vjernici tek pristizali na nedeljnu službu - kaže jedan od očevidaca.

- Kada se pročulo šta se dogodilo, skoro cijelo selo se skupilo da vidi o čemu je riječ. Nastala je rupa na kupoli. Sreća je što niko nije povrijeđen i ovo je božji znak za ljude da se vrate crkvi. Sveštenik je zatim služio svetu liturgiju - priča očevidac.

Inače crkva je podignuta 1884. u centru sela, osvećenje hrama je obavljeno iste godine, a danas ima status spomenika kulture.

Vjernici pričaju i da se na Badnje veče u ovoj crkvi prikazala "nekakva čeljust", a da je ovo sada novo, vjernici kažu, proviđenje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.