U Pljevljima obilježen 3.Jun

U Pljevljima obilježen 3.Jun

Crnogorska kulturna mreža je sinoć u Pljevljima organizovala obilježavanje 3. juna važnog datuma crnogorske istorije.

U prepunoj Milet bašti prisutni građani su aplauzima nagrađivali nastupe mladih izvođača iz Pljevalja, kao i nastup estradne umjetnice Merime Njegomir. Posebno oduševljenje prisutnih je izazvao je nastup polaznika JPU Eko bajka koji su se predstavili sa dvije tačke.

DSC4402

Obraćajući se prisutnima predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić je istakao da mu je zadovoljstvo što je Opština domaćin obilježavanja važnog datuma što je bez sumnje 3. jun.

On je istakao da je lokalna samouprava koju je predvodio u prethodnom periodu tokom svog mandata organizovala obilježavanje Dana nezavisnosti i državnosti, kao i mnogih drugih kulturnih događaja. Đačić je izrazio zadovoljstvo što su mladi iz Pljevalja, kao i ostali umjetnici otvaranjem nove zgrade Centra za kulturu dobili bolje uslove za rad.

U ime Crnogorske kulturne mreže predsjednik Aleksandar Damjanović je istakao da mu je zadovoljstvo što organizacija može građanima Pljevalja da pokloni jedan kulturno-zabavni događaj koji se organizuje u čast Crne Gore.

DSC4465

On je posebno izrazio zadovoljstvo načinom na koji je publika prihvatila svoje mlade sugrađane koji su učestvovali u programu i pozvao građane da svoje nezadovoljstvo na rad neke lokalne i državne institucije ne manifestuju svojim odnosom prema Crnoj Gori.

On je kazao da smo zahvaljujući mudroj politici Mila Đukanovića uspjeli kao rijetke svjetske države  obnovimo suverenost bez rata, i da to moramo vrednovati,i da ne smijemo dozvoliti da ih izgubimo.

Damjanović je pozvao Srbe koji žive u Pljevljima da se okrenu Crnoj Gori, jer im Vranje i Ćačak ne mogu biti bliži od Podgorice i Cetinja.

DSC4534

"Naša organizacije je uspješno bez podrške državnih institucija obilježila još jedan datum koji je vezan za crnogorsku istoriju. Njihov neodgovoran odnos nas neće pokolebati da marljivo radimo kako bi temelji Crne Gore bili vječni", saopšteno je iz CKM-a.

Ovim događajem je završeno ovogodišnje obilježavanje Dana nezavisnosti, najvažnijeg datuma novije crnogorske istorije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.