Novosti:

Široka propagandna akcija

Novosti: "Klub 100" uvodi Srbiju u NATO

Predstavnici američke ambasade i NATO pojačali su aktivnosti na približavanju Srbije zapadnoj vojnoj alijansi, a kruna tih težnji trebalo bi da bude osnivanje neformalnog "kluba 100" u koji bi ušli profesori univerziteta i javne ličnosti s ciljem da otvoreno propagiraju napuštanje dosadašnjeg kursa neutralnosti - saznaju "Novosti".

Prema odlično obaviještenim izvorima ovog lista, drugi sekretar u ambasadi SAD Džon Bovermaster nedavno je potvrdio da će se sredinom septembra, na Fruškoj gori, okupiti grupa profesora radi priprema i edukacije za popularizaciju NATO.

Pošto Bovermaster napušta funkciju, plan je da projekat koji je on započeo završi njegov nasljednik Džon Raderford. Suština je u tome da se uz propagandni rad pojačaju i operativne aktivnosti na terenu.

Ova opsežna akcija oslanja se na globalnu strategiju Zapada o "eliminisanju malignog uticaja Rusije na Balkanu", a ključna zona pojačanog propagandnog djelovanja je upravo Srbija, ali i Republika Srpska, u kojoj obavještajci Alijanse i zapadnih službi imaju specijalan zadatak da prekinu čvrstu sponu Milorada Dodika s Kremljom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.